Votulastkrant logo

Rubriek: Hello, goodbye!

Er wordt wat af verhuisd in Votulast. In deze nieuwe rubriek gaan we op bezoek bij de nieuwe buren, en zwaaien we de oude uit.

LINDA, DINSDAG 18 SEPTEMBER, 18:25, JAN VAN GALENSTRAATOp 7 juni is Linda Voortman begonnen als wijkwethouder van de wijken Noordoost en Zuidwest. Zo meteen gaat ze officieel kennismaken met de wijkraad, maar eerst eet ze nog even snel een pizza quattro formaggi in een lokale snackbar/pizzeria.

Linda kent Utrecht goed, ze woont alweer tien jaar in de stad. Ook onze wijk is bekend terrein.Toen zij zelf nog in Groningen studeerde en werkte, woonde haar partner in de studentenflats op de Van Lieflandlaan. Hij had geen fiets, dus wandelden ze samen vaak door Votulast om boodschappen te doen p het Willem van Noortplein.

Griftpark
De kinderboerderij in het Griftpark is een favoriete stek; niet gek, want haar dochtertje is drie jaar. In het Griftpark is goed te zien hoe gevarieerd onze wijk is: studenten, jonge gezinnen en ouderen hebben allemaal hun plek tussen de sportclubjes n evenementen. Het is Linda opgevallen dat elk wijkje binnen Votulast zijn eigen karakter heeft, en dat maakt de wijk heel divers.

Oliemannetje
Op het wijkspreekuur ontmoette Linda al diverse wijkbewoners. Daar wordt zij geconfronteerd met de gevolgen van het politiek beleid op het individu. Parkeerproblemen, hangjongeren, fietstrommels, het komt allemaal langs. Het liefst gaat Linda op de locatie langs om zelf een indruk te krijgen van het probleem. Opvallend in Votulast: bewoners komen daar tegelijkertijd met het probleem ook meteen de oplossing bespreken. Pro-actief en betrokken mensen dus in Votulast!

Vergeleken met haar vorige baan als kamerlid is haar functie nu anders. In de tweede kamer zat ze achteraan in het bestuursproces en controleerde Linda de voorstellen, nu maakt ze zelf de wetsvoorstellen samen met de gemeenteambtenaren.

Voor de bewoners functioneert ze als ‘oliemannetje’. Samen met de Votulasters zoomt ze in op het probleem en wijst ze de weg naar de goede instanties binnen de gemeente.
Bewoners van Noordoost zijn op afspraak van harte welkom op het wijkspreekuur, de eerstvolgende is op 10 december. WvdN

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 6, November

Alle zakken verzamelen!
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Tekenen in het huis van betekenis
lees artikel

De tuin van...de flat
lees artikel

Mensen helpen hun geluk te vinden
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Sporen door het Griftpark
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel