Votulastkrant logo

Rubriek: Toen en nu

Wat doen die letters op de gevel? Zat hier vroeger niet een winkel? Dat kantoorpand lijkt wel een fabriek! Wat een raar huis is dat eigenlijk… Dit jaar gaat de redactie op zoek naar de vorige functie(s) van panden en huizen in Votulast. Dit keer: het pand aan de Nieuwe Koekoekstraat 85.



In 1903 werd er een pand gebouwd aan de Nieuwe Koekkoekstraat 85. Een schoolgebouw, eentje van de kleine soort, want het gebouw telt maar twee klaslokalen. Eerst werd het een lagere school, later vestigde de ‘Protestantsche Montessori School’ zich in het gebouw. Met grote letters prijkte de naam op de voorkant van de school.

Andere functies
Na het vertrek van deze school raakte het pand zijn onderwijsfunctie kwijt. De net genoemde letters bleven de voorgevel echter nog lang sieren, zie hiervoor ook de foto (GAU – Het Utrechts Archief) uit 1988. In die tijd zat Wijkwinkel Votulast in het gebouw. Verder zat Cumulus Welzijn erin en was het pand door SWK030 korte tijd ingericht als kunstenaarsateliers en mediagerichte werkruimten.



Allure van vroeger
Sinds 2013 is Huisartsenpraktijk Vogelenbuurt (zie foto anno nu) in het pand gevestigd. Hierbinnen is ook Je Kracht, een praktijk voor psychosociale jeugdhulpverlening, te vinden. Bij de verbouwing begin 2013 kwam de oorspronkelijke granieten vloer onder het zeil vandaan en werden de oude plafonds weer zichtbaar gemaakt. Samen met wat andere aanpassingen kwam zo de allure van vroeger weer in het gebouw terug. gjvz GjvZ

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 5, Oktober

Van buurtsuper tot superbuurt
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

De Josephkerk wil er zijn voor de wijk
lees artikel

De tuin van...de Adelaarhof
lees artikel

Naar school!
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Dag bomen
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel