Votulastkrant logo

Naar school!

De zomervakantie is weer voorbij en het ‘gewone’ leven begint weer. Maar voor sommige (jonge) buurtbewoners was het niet zo gewoon: zij maakten een nieuwe start doordat ze naar een nieuwe school gingen of aan een opleiding begonnen.

Abel uit de van Swindenstraat werd eind augustus 4 jaar en begon op de Dr. Bosschool. Hij vertelt wat hij als eerste deed in de klas: “zitten in de kring.” De poppenhoek is het leukst, maar daar heeft hij nog niet in gespeeld. En wat is het allerleukste wat je gedaan hebt? “Buitenspelen.” En op de basisschool hoef je niet meer te slapen in de middag. Ben je dan soms moe? Daar is Abel heel stellig in: “NEE!” Daarna wil hij niet meer vertellen. Vader Jeroen vertelt dat het wel even wennen was voor Abel; zo at hij in het begin zijn brood niet op, omdat hij niet wist dat je je brood mag opeten op school.

Op de fiets
Voor Joris uit de van Musschenbroekstraat is vooral het fietsen naar school nieuw; naar zijn basisschool ging hij lopend want die was om de hoek. Gelukkig heeft hij een nieuwe fiets, waarmee hij in twintig minuten naar het UniC fietst. “En je moet veel meer meenemen: vandaag had ik mijn agenda, laptop, koptelefoon, wat boeken, een etui en een aantekeningenboekje bij me. Het is niet zwaar maar gewoon vervelend.”En ook nieuw is het vele traplopen op school: eerst de trap af naar de fietsenkelder, dan weer de trap op naar de ingang en dan de trap naar het lokaal. De gezichten die Joris zag waren gelukkig niet allemaal nieuw: veel leerlingen had hij al eerder gezien bij de open dagen en tijdens de proeflessen.

In de collegebanken
Renske woont op de Gruttersdijk en begon na de zomervakantie een extra studie. Naast orthoptie doet ze nu ook optometrie aan de Hogeschool van Utrecht. Dat laatste heeft ook met ogen te maken, maar is breder dan alleen de wetenschap van afwijkingen als scheelzien en dubbelzien.

Voor Renske is het weer wennen om na een jaar van stage in de praktijk weer op de Uithof in de collegebanken te zitten. “Het verschil is dat ik nu echt gemotiveerd ben voor deze studie, ik doe het echt voor mezelf, om mijn kennis te verbreden.” De Uithof is wel een eindje fietsen, maar ze zou niet willen verhuizen: “Je hebt alles in de wijk: supermarkt, fietsenwinkel en leuke koffietentjes, het is lekker centraal en je kan in de zomer lekker bij de sluis zitten.” MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 5, Oktober

Van buurtsuper tot superbuurt
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

De Josephkerk wil er zijn voor de wijk
lees artikel

De tuin van...de Adelaarhof
lees artikel

Naar school!
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Dag bomen
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel