Votulastkrant logo

Uit je bubbel op de buurtcamping

In het tweede weekend van de zomervakantie, van 20 tot en met 22 juli, wordt het Griftpark omgetoverd tot een echt kampeerterrein. Buurtbewoners kunnen hier dan een weekend lang kamperen op De Buurtcamping. Ontmoeten staat centraal: buurtbewoners kunnen elkaar op een andere manier leren kennen tijdens het kamperen.

“Veel tijd en heel veel liefde,” gaat er in de organisatie van de Buurtcamping zitten, vertelt campingbeheerder Anne Rutten. “We hopen mensen uit hun eigen bubbel te halen, dus we proberen verschillende groepen hier te krijgen. We zijn met allerlei organisaties in gesprek om te zorgen dat er een leuke mix komt.” Ze mikken op ongeveer 50 tenten, die opgezet worden op de stukken gras in de speeltuin van Griftsteede.Op kamp
Dit is de eerste keer dat De Buurtcamping in het Griftpark plaatsvindt. Anne Rutten was vorig jaar ook campingbeheerder: toen organiseerde ze met twee anderen de buurtcamping in het Noordse Park. Kathelyn Spanjers deed dat in het Majellapark, en ook in Park de Gagel was er een. Omdat het toch lastig blijkt om genoeg vrijwilligers te vinden, is er dit jaar dus één centrale camping.

Samen
“Elkaar helpen de tent opzetten, even op elkaars kinderen letten, met anderen de groenten voor het avondeten snijden… het is een soort ‘op kamp’ gevoel,” vertelt Anne. “Officieel hebben we een handjevol vrijwilligers, maar in praktijk helpt iedereen,” zegt Kathelyn. Wat zij het mooiste vond om te zien is dat iedereen samenkwam en interesse had in elkaar. De droom is om in de toekomst in elk park waar dat nodig is een buurtcamping te organiseren, “uiteindelijk ook door bewoners uit de wijk die zeggen ‘hee dit is gaaf, laten we dit met z’n allen gaan doen’. We werken nu aan een meerjarenplan en hopen op een meerjaren-subsidie.”

Meedoen
Het is de bedoeling dat de camping vóór en dóór de buurt wordt georganiseerd. Het projectteam bestaat uit vier mensen die nu buurtbewoners mobiliseren om hun bijdrage te leveren. Dus kun je timmeren of ben je van de styling? Help dan donderdag 19 juli mee met de opbouw. Kun je muziek maken? Meld je aan voor een optreden! Ben je dol op spelletjes? Organiseer een spelletjesmiddag! Gewoon komen buurten zonder te kamperen mag ook. Kun je bijvoorbeeld heel goed barbecueën, neem dan wat worstjes mee en kom zaterdag de 21e langs voor de grootste buurt-bbq van de stad.

Vrijwilligers en kinderen t/m 12 jaar kamperen gratis. En ben je zelf weg maar gun je iemand anders een weekend buurtcamping? Dan kun je ook een campingplaats doneren!
Griftpark.debuurtcamping.nl
MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 4, Juli

Veilig Vrolijk Votulast
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Z(w)ingen bij Zumba!
lees artikel

De tuin van...boven
lees artikel

Griftpark: geen Vondelpark toestanden
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Uit je bubbel op de buurtcamping
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel