Votulastkrant logo

Rubriek: Toen en nu

Wat doen die letters op de gevel? Zat hier vroeger niet een winkel? Dat kantoorpand lijkt wel een fabriek! Wat een raar huis is dat eigenlijk…Dit jaar gaat de redactie op zoek naar de vorige functie(s) van panden en huizen in Votulast. Dit keer: de Antonius Matthaeuslaan 1.

1930
1930


Aan het eind van de jaren ’20 van de vorige eeuw werd het gedeelte van Tuinwijk rondom de Antonius Matthaeuslaan gebouwd. Op de oudste foto (die net als de andere foto afkomstig is uit het Utrechts Archief) zien we de waarschijnlijk eerste functie van het pand, want de foto is van rond 1930.

Rijwielhandel
In het pand zat een rijwielhandel annex fietsenstalling. Links in de deuropening is het meest aannemelijk dat we daar de fietsenmaker zien. Boven de ingang prijkt een reclame voor Eerekruis rijwielen, waarvan de fabriek was gevestigd aan de Bemuurde Weerd W.Z., net buiten onze wijk.

Staffhorst
Nog lang bleef het pand een winkelfunctie hebben. In de jaren ‘50/’60 zat Witteveen huishoudelijke artikelen erin. Daarna was het de beurt aan een filiaal van Muziek Staffhorst, wat te zien is op de foto van rond 1975.

1975
1975


Huisarts
Intussen wordt het pand aan de Antonius Matthaeuslaan al jarenlang gebruikt door Huisartsenpraktijk Tuinwijk. Sinds eind vorig jaar is de naam Staffhorst weer terug in onze wijk, als Staffhorst Vinyl aan het Willem van Noortplein. Meer hierover was te lezen in een eerdere editie van de Votulastkrant van dit jaar. GjvZ

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 4, Juli

Veilig Vrolijk Votulast
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Z(w)ingen bij Zumba!
lees artikel

De tuin van...boven
lees artikel

Griftpark: geen Vondelpark toestanden
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Uit je bubbel op de buurtcamping
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel