Votulastkrant logo

Griftpark: geen Vondelpark toestanden

Ouders met jonge kinderen, hardlopers, studenten die proberen wat zon te vangen: op mooie dagen wordt het Griftpark intensief gebruikt. Ook de bootcampers zijn een bekend verschijnsel: met name de heuvel is populair voor een stevige workout voor de beenspieren. Om het gezellig te houden in het park én klachten voor te zijn, hebben zeven grote Utrechtse buitensportaanbieders gezamenlijk een gedragscode opgesteld. Doel: dat iedereen groepstrainingen kan blijven geven in Utrechtse parken zonder overlast te veroorzaken voor andere parkbezoekers en omwonenden.

De gemeente is blij dat de parken bij minder weer ook goed gebruikt worden, mede dankzij de bootcampers. Voor het geven van een bootcamp is dan ook geen vergunning vereist, iedereen is vrij om een activiteit te starten in de buitenlucht. Inmiddels worden er aardig wat trainingen in het Griftpark gegeven. De sfeer is echter prima onder de sportaanbieders, vertelt Wendy Bosman van Mom Moves. Ze richt zich met haar trainingen speciaal op zwangere vrouwen en (net bevallen) moeders. “Er is genoeg voor iedereen.”

Intimiderend
Mom Moves is een van de aangesloten sportaanbieders die de gedragscode onderschrijven. Wendy: “In het Vondelpark liep het uit de hand met de trainingen. Trainers gingen daar haast een eigen sportschool in het park inrichten: stukken afzetten met lintjes, muziek mee. Dat wilden we vóór zijn in Utrecht. Voor mij zorgt de gedragscode eigenlijk niet voor aanpassingen in mijn trainingen. Maar ik ben me wel bewuster geworden van bepaalde dingen. Zoals het feit dat een groep best intimiderend kan zijn voor voorbijgangers, met name als je een training geeft vlakbij een pad. Daarom let ik er nu extra op dat ik daar aandacht voor heb, en dat mensen met een prettig gevoel kunnen passeren.”

Afspraken
“Er zijn trainers die een hard stemgeluid hebben, en als zij met mooi weer instructies geven, kunnen direct omwonenden daar ook hinder van ondervinden: de ramen staan dan vaak open. Ook dat is iets waarvan je je goed bewust moet zijn als je bezig bent in het Griftpark. We hebben verder afgesproken dat de sportveldjes en speeltuintjes voor kinderen zijn en wat overblijft voor ons. En we dragen uit dat we zorgvuldig met de natuur omgaan: geen zware kettingen om bomen leggen en daaraan gaan hangen bijvoorbeeld. Fijn dat we dit als concullega’s zo goed samen hebben kunnen afspreken!” FK

Reacties

Beste mensen,

Waar kan ik die gedragscode lezen? Graag een link.
door Park-liefhebber op donderdag 13 december 2018 om 01:25

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 4, Juli

Veilig Vrolijk Votulast
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Z(w)ingen bij Zumba!
lees artikel

De tuin van...boven
lees artikel

Griftpark: geen Vondelpark toestanden
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Uit je bubbel op de buurtcamping
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel