Votulastkrant logo

Rubriek: Aan de keukentafel

Ook zo benieuwd hoe het er in een studentenhuis aan toe gaat? Dit jaar schuift de redactie zes keer aan tafel aan in een studentenhuis in de wijk. Dit keer in de keuken van Schepenmakerssteeg 2, waar maar liefst elf studenten wonen.

De keuken, woonkamer en washok zijn gecombineerd in één krappe ruimte op de begane grond van een enorm studentenhuis. Het maakt deel uit van het voormalige Rosaklooster, gekocht door de SSH. Bewoonster Ruda: “We hebben hier nog nooit met zijn elven gegeten, maar wel met tien of negen. De kunst is alleen om genoeg schone borden en bestek te vinden!”

Ruda en Sterre wonen beiden nog maar kort in het huis: drie maanden. De oudste bewoner woont er al bijna zeven jaar. Sterre: “Iedereen accepteert de troep. Toen ik hier pas kwam moest ik er heel erg aan wennen dat het zo smerig was. Maar nu zie ik het niet eens meer.” Ruda lacht: “Het went.” Veel belangrijker vinden ze dat ze het heel gezellig hebben en een superleuke studententijd hebben met z’n allen.Alles raakt kwijt
De slang van een wasdroger hangt tussen de bergen afwas door het raampje naar buiten, de banken en stoelen staan rondom een volle, groezelige salontafel tussen het witgoed gepropt. Deze tafel doet tevens dienst als de keukentafel van het huis.

Op de tafel is een bordspel gestift. “We hebben laatst een drankspel op de tafel getekend: een soort ganzenbord, maar dan met alcohol. Het is echt zó lelijk geworden! De dobbelstenen hangen daar aan het plafond.” Ruda demonstreert hoe je de plastic bal met dobbelstenen met een ingenieus systeem boven de tafel aan een touwtje omlaag laat zakken. “Zo raken ze niet kwijt, want werkelijk álles raakt hier kwijt.” Sterre: “Die rode dobbelsteen is voor het bordspel en de witte is voor ‘Wat is de kans’: een studentenspel met weddenschappen.”

Kerstboom aan het plafond
Je raakt niet snel uitgekeken in deze multifunctionele ruimte; werkelijk overal hangt of staat iets. Ruda: “Alles zit hier aan de muur getaped: bekertjes, rietjes en bierflesjes om te atten, afstandsbedieningen, zelfgemaakte drankspelletjes...Kijk, we hebben zelfs een kerstboom aan het plafond hangen!” Er hangt inderdaad iets wat daarop lijkt, bruin en stoffig. Sterre: “Hij hangt er al twee jaar, maar niemand durft hem er meer af te halen, want dan vallen alle naalden naar beneden. Maar we maken heus wel eens schoon hoor, al zou je dat nu niet zeggen.” Ruda: “Op zondag is onze schoonmaakdag. Aangezien het nu vrijdag is zitten we nu ook wel tegen het randje van maximale smerigheid aan, haha!” FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 3, Mei

Achter de zelfgemaakte tralies
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

De torteltuin viert jubileumfeest
lees artikel

De tuin van...Mitros
lees artikel

Gooi niet weg maar neem mee naar het Repair Café
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Wijn op het plein
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel