Votulastkrant logo

Rubriek: De tuin van...Mitros

Soms verraden ze zich door een overhangende tak of piept er iets door een schutting of over een dakrand. Wij gaan dit jaar op zoek naar verborgen groen in Votulast. Geheime tuinen, daktuinen, binnentuinen en meer.

Wie komende weken door het hek gluurt bij de Verenigingsdwarsstraat kan hem niet missen: een grote sierkers, vol roze in bloei, behangen met schommels en klimtuig. De boom is het centrale middelpunt van een omheinde tuin tussen de woningen van de Verenigingstraat en de flat aan de Goeman Borgesiuslaan.

Maar van wie is die tuin eigenlijk? “De tuin is van woningcorporatie Mitros die ook eigenaar van de flat is,” vertelt Renate Nell die in een woning aan de Verenigingstraat woont. Haar tuin grenst net als die van een aantal buren aan de gemeenschappelijke tuin. “De tuin is afgesloten, maar aangrenzende bewoners mogen er ook gebruik van maken.” Hierdoor is een bijzondere situatie ontstaan. “Iedereen heeft zijn eigen tuin, die overgaat in de gezamenlijke tuin.” Nu het weer mooier wordt, wordt er weer regelmatig op vrijdag geborreld en samen gegeten.Zwembadjes en barbecues
De bewoners van de flat kijken vanaf hun balkon in de tuin en kunnen vanaf die plek het langste genieten van de avondzon. Anders dan de bewoners van de Verenigingstraat moeten zij wat meer moeite doen om in de tuin te komen, ze moeten eerst om de flat heen lopen. Maar dat is geen probleem, kinderen weten de weg naar de tuin wel te vinden. “Zomers worden er kinderfeestjes gegeven, de barbecues naar beneden getild en met warm weer de tuinslang naar buiten gehangen om de zwembadjes te vullen.”

Fijne speelplek
De tuin is vooral een fijne speelplek voor kinderen. Tussen de vier blokken bamboe is, verstopt aan het oog, door kinderen een hutje gebouwd. Renate: “En in de boom bespreken ze regelmatig hun plannetjes.”

Mitros onderhoudt het groen in de tuin. De bewoners van de Verenigingstraat ruimen het zwerfafval op. “De tuin verbindt enorm,” zegt Renate, zittend op haar favoriete plek in de tuin: het bankje bij de kersenboom. tvdb tvdb

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 3, Mei

Achter de zelfgemaakte tralies
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

De torteltuin viert jubileumfeest
lees artikel

De tuin van...Mitros
lees artikel

Gooi niet weg maar neem mee naar het Repair Café
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Wijn op het plein
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel