Votulastkrant logo

Rubriek: Hello, goodbye!

Er wordt wat af verhuisd in Votulast. In deze nieuwe rubriek gaan we op bezoek bij de nieuwe buren, en zwaaien we de oude uit.

Dory
donderdag 19 april, Willem van Noortplein, 15:30


Jarenlang lagen hier verse bankbiljetten opgeslagen, even zat hier een kiosk, maar nu staat Dory hier. Van woensdag tot zondag begint ze de dag met het snijden van verse frieten, en dan gooit ze haar luik open.

Toen deze aanpakker, die als projectmanager op vakbeurzen werkte, boventallig werd verklaard, dacht ze: “Ik moet het NU doen!" ‘Friet & Visje werd geboren en Dory voelt zich sindsdien als een vis in het water op het Willem van Noortplein.

Eten is de grote hobby van Dory. Koken, bakken, lekker proeven, maar vooral ook: kletsen over eten! Bij de verse friet komt hier verse vis. Gecertificeerd gevangen, dagverse kabeljauw in een beslagje. Voor je neus gebakken, met een goed gesprek als bonus.


De dochter van Sis Bakery waait aan voor een praatje en een visje, een bruingebrande dude in shorts op een skatebord zeilt langs… het leven is goed in Votulast!

Zonder poespas op social media lopen de zaken hier al heel aardig. “Votulasters zijn nieuwsgierig,” zegt Dory. “Ze fietsen langs, bestellen een visje, vertellen het door aan hun buren en komen terug.” Dat vindt ze echt “de kroon op haar werk!”

Stiekem droomt ze soms van een keten, want het concept leent zich voor uitbreiding. Op zondag staat er vaak een rij. Om de hongerige gasten vlot te bedienen springt vriend Richard bij en bakt hij de vis en de frieten.Geen concessies aan kwaliteit, de vis komt vers uit de pan en zijn jasje is knapperig. Zoals het hoort! WvdN

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 3, Mei

Achter de zelfgemaakte tralies
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

De torteltuin viert jubileumfeest
lees artikel

De tuin van...Mitros
lees artikel

Gooi niet weg maar neem mee naar het Repair Café
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Wijn op het plein
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel