Votulastkrant logo

Rubriek: Aan de keukentafel

Ook zo benieuwd hoe het er in een studentenhuis aan toe gaat? Dit jaar schuift de redactie zes keer aan tafel aan in een studentenhuis in de wijk. Dit keer in de keuken van ‘De Duif’ in de Duifstraat.

De Votulastkrant te woord staan is een klusje voor de huisjongsten. Pieter en Dante wonen sinds dit studiejaar in ‘De Duif’ samen met tien andere jongens en hond Nemo. De bewoners zijn allemaal lid van het Utrechtsch Studenten Corps.Op de stoep
In de keuken staat een grote houten tafel, gemaakt door oud-huisgenoten. “Die hebben dit in elkaar getimmerd. Dat waren twee jongens die heel handig waren in klussen dus die hebben heel veel gedaan in dit huis.” In de zomer tillen de studenten de tafel door de openslaande deuren aan de voorkant naar buiten en eten ze op de stoep.

Discipline
Aan de wand hangt het uitlaatschema voor de hond, en er zijn schoonmaakschema’s: elke zondag maken twee jongens de keuken schoon, en ook de kelder-huiskamer en de badkamers worden onder handen genomen. “Die structuur is wel nodig als je met twaalf jongens in huis woont, anders wordt het een puinhoop,” leggen de studenten uit. Een werkster inhuren doen ze niet: “Dat is tegen onze principes. Als je zelf troep maakt moet je het ook zelf opruimen. Het gaat om discipline, als je geen discipline hebt kom je niet verder in het leven.”

Wat een wijze woorden voor eerstejaars… “Dat boren ze er bij ons in, we hebben tien strenge pappa’s…”

Buurt
Het leukst van de buurt is het park waar ze Nemo uitlaten. “Soms komen we boys tegen van andere huizen die ook de hond aan het uitlaten zijn, da’s altijd wel geinig.”

Eén keer per jaar, rond kerst, organiseren ze een burenborrel. “Voor het huis, met een tent buiten, kampvuurtje, lekkere worstjes, da’s altijd wel gezellig om even de buren te zien. We zitten hier voornamelijk tussen de gezinnen, daarom is zo’n borrel ook wel belangrijk om een beetje vrienden met de buren te blijven. We hebben ook een WhatsApp-groep met de buurt, dus als er een keer wat overlast is zeggen ze dat eerst in de WhatsAppgroep.”

Maandag
Ze hebben in huis geen speciale gewoontes. “Maar we zijn studenten, en maandag is voor ons een uitgaansavond, dus dat is iets wat mensen misschien raar vinden, dat wij op maandag aan het bier zitten.” MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 2, Maart

Weer leerlingen op het plein
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Bye Bye belastingkantoor
lees artikel

De tuin van...de buurt
lees artikel

Vitae Veste in Votulast
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Café Averechts viert 35-jarig bestaan
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel