Votulastkrant logo

Rubriek: Toen en nu

Wat doen die letters op de gevel? Zat hier vroeger niet een winkel? Dat kantoorpand lijkt wel een fabriek! Wat een raar huis is dat eigenlijk… Dit jaar gaat de redactie op zoek naar de vorige functie(s) van panden en huizen in Votulast. Dit keer: het voormalig bejaardentehuis aan de Aalbersestraat.

1957
1957


In het voorjaar van 1958 verhuisden de bejaarden uit het Gemeentelijk Tehuis voor Bejaarden (het vroegere Stadsarmenhuis) vanuit de Doelenstraat in de binnenstad naar hun nieuwe onderkomen aan de Aalbersestraat in nieuwbouwwijk Staatsliedenbuurt.

Op de oudste foto uit 1957, gemaakt vanuit de Samuel Mullerstraat, zien we het tehuis tijdens de bouw. Op de website van het Utrechts Archief staat nog de aantekening dat in dit huis valide bejaarden zijn ondergebracht.Later wordt er aan de rechterkant van het tehuis nog een aanbouw gerealiseerd, zie de foto uit 1975.

1975
1975


Verbouwing
Tot 1982 zou het pand zijn functie van bejaardentehuis behouden. Daarna werd het tehuis verbouwd tot jongerenhuisvesting en de aanbouw werd omgetoverd tot kinderdagverblijf Nijntje. Het is één van de eerste kinderdagverblijven van Ludens. Met de verbouwing werd ook het adres gewijzigd in Adriaen Beyerkade 150-224, Samuel Mullerstraat 101-107 en Dodt van Flensburglaan 10-16. GjvZ

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 2, Maart

Weer leerlingen op het plein
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Bye Bye belastingkantoor
lees artikel

De tuin van...de buurt
lees artikel

Vitae Veste in Votulast
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Café Averechts viert 35-jarig bestaan
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel