Votulastkrant logo

Rubriek: Hello, goodbye!

Er wordt wat af verhuisd in Votulast. In deze nieuwe rubriek gaan we op bezoek bij de nieuwe buren, en zwaaien we de oude uit.

Mark - vrijdag 2 maart, 13.30 uur, Van Humboldtstraat

In de snijdende vrieskou staat Mark op de stoep naast zijn dubbeldeurs koelkast. Na wat spraakverwarring – hij verstaat prima Nederlands, alleen ik versta hem niet zo goed - vindt hij het prima om op de foto te gaan.Zijn tongval verraadt dat hij niet in Nederland is opgegroeid. Vanuit Durban, Zuid-Afrika via London belandde Mark in Votulast. Zijn werk bij een grote bank bracht hem hier. Intussen wordt zijn hoekbank door verhuizers uit het oude huis gehesen met behulp van een verhuislift. Bij een nieuw huis hoort een nieuwe bank, vind Mark, dus de verhuizer gaat er een vriendin blij mee maken.

Ver weg staat zijn nieuwe huis niet: amper 100 meter verderop mogen de spullen weer naar binnen, want het bevalt Mark prima in Votulast. Zijn vader verliet de zomer in Durban om te helpen met de verhuizing. De zussen van Mark wonen nog in Zuid-Afrika maar zijn broer vertrok er ook. Vader mist zijn zonen wel en bezoekt ze daarom regelmatig. Mark is blij met zijn nieuwe huis, want hij krijgt “the best neighbours ever”! Dat compliment gaat van hem vast een geliefde buurman maken! wvdn WvdN

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 2, Maart

Weer leerlingen op het plein
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Bye Bye belastingkantoor
lees artikel

De tuin van...de buurt
lees artikel

Vitae Veste in Votulast
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Café Averechts viert 35-jarig bestaan
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel