Votulastkrant logo

Rubriek: Aan de keukentafel

Ook zo benieuwd hoe het er in een studentenhuis aan toe gaat? Dit jaar schuift de redactie zes keer aan tafel aan in een studentenhuis in de wijk. Dit keer in de keuken van de Johannes de Bekastraat 67.

In de gemeenschappelijke keuken/huiskamer zitten Lotte en Nathalie net aan de soep. Lotte woont er inmiddels bijna vijf jaar en Nathalie twee jaar. Waar de keukentafel vandaan komt weten ze eigenlijk niet, die is van het huis. Het is een uitschuiftafel, zodat je er met veel mensen omheen kunt zitten. “Toen ik hier kwam wonen plakte hij altijd,” vertelt Nathalie. “Ik vond het zo vies… Toen heeft Frouke hem gelakt en nu plakt hij niet meer.”

Vroeger
Ze willen graag weten wie er vroeger aan de tafel zaten: er zijn plannen om deze zomer een reünie te organiseren met oud-bewoners. “Het pand is uit 1904 en we zijn wel benieuwd naar verhalen. Er heeft ooit een bakker in gezeten. In de jaren 70 is het van de vader van een student geweest en onze huurbaas heeft het eind jaren 90 van hem gekocht.”Doorschuiven
In het totaal wonen ze er nu met z’n achten: een kamer beneden, daarboven twee, en daarboven vier heel kleine kamertjes en Lotte woont op zolder. De meeste bewoners blijven een aantal jaar wonen, ze starten in een kleine kamer en schuiven dan door. Er klinkt gemiauw voor het raam. Het is de huisgenoot die hier het langst woont: Nilis, inmiddels zeven jaar huiskat.

Portret
De gemeenschappelijke huiskamer kijkt op een muurschildering in de tuin: een logo met een kat en de tekst ‘Love Nilis de hond’. “Ja, we hadden als wificode Nilis de hond, en het wachtwoord was ‘Nilis is een poes’ weet Lotte. Ze zijn creatief in dit studentenhuis: binnen aan de muur hangen twee geschilderde (half)naaktportretten: “De ene vonden we bij het grofvuil, en toen hebben we een portret van een huisgenoot gemaakt in diezelfde stijl, voor zijn vertrek.”

Keiharde k**muziek
Nathalie is blij dat ze niet in een betonnen studentenflat woont. “Het is een gezellige buurt. Als je gaat hardlopen of zo dan zijn er kinderen die op straat spelen, en je hebt Guusjes waar studenten zitten maar ook gezinnen met kinderen. Ik denk dat wij minder lawaai maken dan het café hiernaast.” De huidige bewoners hebben geen last met de buren. Dat dat wel eens anders was getuigt een ingelijste brief aan de muur: bewoners van een paar huizen verder schrijven dat ze die ‘keiharde kutmuziek’ meer dan zat zijn. mv MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2018 no. 1, Januari

Einde aan overlast
lees artikel

Hello, goodbye!
lees artikel

Drie vrienden doppen hun eigen (koffie-)boontjes
lees artikel

Toen en nu
lees artikel

Van grauwe kantoren naar groen wonen in Lauwerecht Noord
lees artikel

De tuin van...de pastorie
lees artikel

Terug van weggeweest
lees artikel

Aan de keukentafel
lees artikel