Votulastkrant logo

Rubriek: Straatpraat

LEONIE | ANTHONIUS MALTHEUSLAAN | 13 NOVEMBER | 11:10 UURLeonie loopt met bloemen en een boodschappentasje door de straat. Zij wijst naar het folie rond de kleurrijke bos. “Weggooien is zonde, staat er op. Maar ze zijn nog hartstikke mooi. Donderdag komt mijn moeder uit Culemborg, en ik heb ze voor haar gekocht. Maar als ze deze bloemen toch niet mooi vindt houd ik ze zelf.

Ik woon niet in deze wijk, maar ik kom er elk weekend omdat mijn vriend hier woont. Tuinwijk voelt meer als thuis dan Rivierenwijk. Het is hier rustiger. Ik ken mijn vriend al achtentwintig jaar. Toen ik hem net had ontmoet kon ik niet meer slapen van verliefdheid! We zien elkaar haast iedere dag, maar we wonen niet samen. Daardoor houden we het goed. Ik ben nog steeds af en toe verliefd op hem.

Ik mail ook veel, met mijn moeder, en ook met een vroeger maatje. We deden elke week iets gezelligs samen, maar zij verhuisde naar Amsterdam. We houden contact via de mail. Mijn nieuwe maatje komt aanstaande vrijdag voor het eerst. Ze is nog heel jong, zestien of zeventien.”

Leonie schatert. “Ik vroeg nog of ze het niet erg vond met zo’n ouwe taart, maar dat vond ze helemaal niet! We kunnen samen winkelen, of naar de kringloop voor kerstspulletjes. Zij komt via Handje-Helpen*. Daar vroegen ze een eigen bijdrage voor, maar toen ik vertelde dat ik dat niet kan betalen hoefde het gelukkig niet meer. Daar was ik wel blij mee.”

*HandjeHelpen is een Utrechtbrede vrijwilligersorganisatie. NvD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 6, December

'Bakkie Prins doen' in Café Willem
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Op zoek naar de huismus in Votulast
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Shoppen zonder geld
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Vallen en doorrollen
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel