Votulastkrant logo

Rubriek: Straatpraat

MARJOLIJN | BEMUURDE WEERD OZ | 1 SEPTEMBER 2017 | 16:30 UUR

"Toen ik een meisje was wilde ik kapper worden. Maar ik ging communicatie studeren en werkte als freelancer. Op een dag besloot ik alleen nog maar dingen te doen die ik heel erg leuk vind. Ik ben een buitenmens, hou van water. Ik surf en zwem in zee, en in de stad sup ik over de grachten en de buitensingel.

Ik volgde mijn hart en ging naar de kappersschool. Daarna volgde ik cursussen en trainingen en werd haarstylist. Een kapper knipt, en een haarstylist gebruikt geen schaar en zorgt dat je haar goed zit.Ik combineerde mijn twee grote liefdes: buiten zijn en haar! Ik bedacht strandkapper.nl. Als ik geen klanten heb draai ik mijn bordje Gone surfing om, trek mijn wetsuit aan en ga de zee op. Soms knip ik klanten nog met mijn wetsuit aan! En ik woon aan het water dus ik knip klanten voor de deur, op de steiger bij de sluisjes, als Grachtenkapper.

Afspraken maken klanten via mijn website of Facebookpagina. Ik leef volledig op intuïtie en zet nooit de wekker. Overal heb ik contact, ik hou van mensen. Als ik boodschappen ga doen praat ik met de miljonair op zijn jacht en later knip ik zijn haar. Een scoutinggroep uit Antwerpen was op vakantie in Utrecht en vaarde langs. Ik heb ze allemaal geknipt, één scout wilde zelfs rood geverfd haar! Dit jaar waren ze weer in Utrecht knipte ik ze weer.

Voor bladen en modeshoots doe ik de haarstyling, met ons team hebben we onze eerste editorial in een Amerikaans magazine gepubliceerd. Mensen hebben vaak kappersangst, maar ik kan ze daar overheen helpen. Ik neem echt de tijd, luister goed naar wat ze willen, praat met ze en intuïtief voel ik aan wat hun wensen zijn. Mensen schatten mij steeds jonger, sinds ik 100 procent mijn jeugddroom leef!” WvdN

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 5, September

Licht aan het einde van de tunnel
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Een halve eeuw ervaring in de Teleshop
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Update verkeersonderzoek
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Bankhangen voor gevorderden
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel