Votulastkrant logo

Rubriek: Buurtbaasjes

Dit jaar gaat de redactie de straat op, op zoek naar baasjes in de buurt. Opmerkelijke honden en hun bezitters, of andersom. Dit keer Henk met zijn hond op sloffen.

Het is warm vandaag. Henk zit in het schaduwrijke parkje bij de bibliotheek met Thijs, een Miniatuur Bull Terriër. Voorbijgangers lopen wat angstig kijkend met een boog om Thijs heen, maar net als bij mensen is niets wat het lijkt: in het lijf met gespierde borstkas, kleine oogjes en brede snuit schuilt een lieve en vrolijke mensenvriend.Baas
Thijs scharrelt tijdens ons gesprek over het veldje en houdt zijn baasje goed in de gaten. Als hij even te ver afdwaalt is het noemen van zijn naam genoeg om terug te keren. Toch zie je hem één seconde wachten, alsof hij nog even bedenkt wie hier eigenlijk de baas is. En Henk is zijn uiterst zorgzame baas, met veel verstand van dieren.

Roedel
“Honden zijn niet onbetrouwbaar, maar bazen zijn soms onwetend,” aldus Henk. Hij vertelt dat veel mensen niet beseffen dat de hond een roedeldier is, en dat de gezinsleden voor de hond ook deel van de roedel zijn. Een hond mag nooit het idee krijgen dat hij thuis de baas kan worden. Veel kinderen vertonen gedrag dat hier tegenin gaat; zoals speeltjes afpakken, de hond plagen of naar de hond staren.

Theemuts
Thijs heeft een groot lijf maar een klein hartje. Als hij op een warme dag als deze gaat rennen en spelen wordt hij onwel. Henk beschrijft wel heel grappig de toeval die het hondje dan krijgt, maar die gaat hij toch liever uit de weg. Ook koud weer is niet goed voor Thijs met z’n bijna kale buikje. In de winter krijgt hij een jas aan en zit hij in een soort door Henk gemaakte theemuts in de fietsmand.

Slofjes
Thijs heeft een cosmetisch probleempje, waarvoor hij buiten altijd leren slofjes om zijn voorpoten draagt. Hij verslijt een paar per twee maanden, vertelt Henk. En deze jongens lopen veel. Als je ze tegenkomt: Thijs houdt er van te worden geaaid, met een lichte voorkeur voor vrouwen. Wel van onderaf benaderen, en waar de baas bij is. NvD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 5, September

Licht aan het einde van de tunnel
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Een halve eeuw ervaring in de Teleshop
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Update verkeersonderzoek
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Bankhangen voor gevorderden
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel