Votulastkrant logo

Rubriek: Check m'n plek

Wat vind jij de leukste plek in de wijk? Dit keer maakte Ayso Malda (6) er een tekening van.Ayso’s favoriete plek is er één die niet veel mensen zullen kennen. Hij is namelijk, althans tot nu toe, Geheim. Aan de bamboestruiken op het hoekje van het Willem van Abcoudeplein en de Samuel van Houtenstraat valt in eerste instantie niet veel te zien. Maar als je goed kijkt, zie je een paar ingangetjes. Wie daar doorheen gaat, komt in heel andere wereld terecht: in een heuse hut.

Superveel werk
Ayso heeft de hut mee helpen bouwen met zijn grote broer Olaf en wat vrienden. “Superveel werk,” zegt Ayso. Maar het leverde een mooie hut op met meerdere kamers, waarvan het bamboe is omgebogen. In de ‘woonkamer’ is een ‘bar’ – een plank waar je spulletjes op kan zetten. Bierflesjes of colablikjes bijvoorbeeld, die ze in de buurt hebben gevonden. Ayso heeft ook een eigen kamertje gemaakt. Zelfs aan inbrekers is gedacht: het vastgeplakte kopje op een tak doet dienst als alarm.

Loeren
Het liefst zit Ayso vanuit de hut stiekem te kijken naar mensen die voorbijkomen. Een plastic buis die hij op straat vond, dient als verrekijker, om nog beter te kunnen ‘loeren’. De hut kan soms wat donker zijn. “Net zo donker als dat je heel dikke gordijnen dichtdoet en er maar één klein lampje aanstaat.”Wat wel erg was, was dat mensen laatst in de woonkamer een heel stuk bamboe hebben afgeknipt. Toch gaat hij er nog graag naartoe: “Even de hut gedag zeggen.” AD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 4, Juli

Buurt in de Steigers
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Talenten in Staatslieden
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

AD(H)D Café in Averechts
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Huiselijke sfeer bij Meneer Peer
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel