Votulastkrant logo

Huiselijke sfeer bij Meneer Peer

Jarenlang stond het leeg, maar sinds drie maanden is het pand aan de Bemuurde Weerd weer volop in gebruik. Buurtbewoners en toeristen kunnen voortaan zes dagen per week bij Meneer Peer terecht voor ontbijt, koffie, lunch en een borrel. Mét uitzicht op de Weerdsluis.Twee vriendinnen uit Wageningen, Floor van Gurp en Renske van Kooten, runnen de zaak. “We kennen elkaar inmiddels 25 jaar,” vertelt Floor. “We zaten in groep 2 bij elkaar in de klas en zijn daarna altijd bevriend gebleven.” Inmiddels wonen ze allebei alweer enige tijd in Utrecht, niet ver van elkaar vandaan.

Slapeloze nacht
Met de opening van een eigen zaak ging een lang gekoesterde wens in vervulling. De plannen voor Meneer Peer kregen rond hun 30e vaste vorm. Het was Floor die met het uiteindelijke idee kwam. “Toen ik ’s nachts een keer niet in slaap kon komen, heb ik een ondernemingsplan opgesteld. Vervolgens heb ik Renske gebeld en hebben we alles op papier gezet.”

Huiselijk
Wat de insteek van de zaak moest worden was al snel duidelijk. Floor en Renske leggen vooral de nadruk op een huiselijke sfeer, waar ouders én kinderen zich zoveel mogelijk thuis kunnen voelen. Voor de kinderspeelhoek is dan ook een belangrijke plaats ingeruimd. Maar ook toeristen, buurtbewoners, zakenlui en mensen die met hun boot voor de sluis zitten te wachten weten de zaak inmiddels goed te vinden.

Juist deze plek
Veel mensen nemen hun bestelling mee naar buiten, naar de trappen bij de Weerdsluis. Een ideale zitplek aan het water, vindt Floor. “Vroeger zaten we daar zelf vaak ook, met een salade op de trappen bij de sluis. We bedachten dat het toch wel erg gaaf zou zijn om juist op deze plek een eigen zaak te beginnen. We zagen dat dit pand leeg stond en hebben een briefje door de brievenbus gedaan met de vraag of we het konden huren.”

Aanvankelijk leek dat er niet op. Enkele maanden lang bekeken ze verschillende andere locaties in Utrecht totdat, een half jaar later, de ontvanger van het briefje alsnog contact zocht. Floor en Renske hadden hun pand binnen.

Meerwaarde
Voor ze het in gebruik konden nemen moest eerst bij de gemeente een bestemmingswijziging worden aangevraagd. “Zo’n drie jaar geleden was het krijgen van een horecabestemming in een woongebied als de Vogelenbuurt nog wat lastiger,” vertelt Floor. “Maar nu zie je dat er toch iets meer ruimte voor is, vanuit het idee dat een horecazaak ook juist een meerwaarde kan bieden aan de buurt.”

Na de bestemmingswijziging van het pand volgde een intensieve, drie maanden durende verbouwing. Alles werd eruit gesloopt, een bar werd erin gebouwd, tegels werden gezet. De karakteristieke oude muur werd op een aantal plaatsen gehandhaafd. Met resultaat: op 7 maart opende de huiskamer van Meneer Peer officieel zijn deuren. IK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 4, Juli

Buurt in de Steigers
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Talenten in Staatslieden
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

AD(H)D Café in Averechts
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Huiselijke sfeer bij Meneer Peer
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel