Votulastkrant logo

Rubriek: Buurtbaasjes

Dit jaar gaat de redactie de straat op, op zoek naar baasjes in de buurt. Opmerkelijke honden en hun bezitters, of andersom. Dit keer: Jurg met voormalig zwerfhond Sjors.

Sjors staat rustig achter Jurg te wachten wanneer ik de trap op loop. Maar Jurg is niet helemaal tevreden: “Hij kwam een stukje de trap af. Waarschijnlijk omdat hij je herkent, maar hij mag dat niet.”Griekenland
Sjors was een zwerfhond. Hij komt uit Griekenland, en is door Dog Rescue Greece (DRG) naar Nederland gehaald. Als verwilderde pup zwierf hij met moeder en de andere pups over de verlaten tenniscourts van Marathon bij Athene. “Wij wilden eigenlijk een asielhond. Maar daarvoor kwamen we niet in aanmerking met kinderen op een bovenhuis. We zijn door DRG stevig gescreend, en we hebben ook een duidelijk contract getekend: we mogen niet fokken met Sjors en we mogen hem nooit doorverkopen behalve terug naar DRG.” Geen haar op Jurg’s hoofd die daar aan denkt.

Onmisbaar
“Sjors is een gezinslid. Toen ik zijn foto de eerste keer zag was ik meteen verliefd. Hij reageert op alles wat gebeurt. Wanneer we hier een discussie hebben komt hij er tussenin staan, en als een van de kinderen ziek is ligt hij er de hele dag overheen op de bank.”

Cursus
“Ik heb moeten leren omgaan met zijn gedrag naar andere honden. In een privé-cursus door Edwin Pos begreep ik dat naast mijn eigen emotie de klank van mijn stem essentieel is. Wanneer hij hoort dat ik de situatie de baas ben, hoeft hij niet van zich af te bijten.” Omdat Sjors elke dag minstens een uur wordt uitgelaten in Houdringe, een hondenuitlaatplek bij Bilthoven, komt hij veel andere honden tegen. Sinds de cursus gaat het eigenlijk altijd goed buiten.

Snor
“Sjors is gevoelig, hij moet al veel meegemaakt hebben in zijn eerste levensmaanden. Behalve op bepaalde honden reageert hij ook heftig op motorhelmen en snorren. Toen een besnorde buurman eens bij ons vanuit de speeltuin naar de wc wilde werd hij belaagd door Sjors en moest ik de buurman eerst knuffelen voordat hij er langs mocht. Toen wist Sjors dat het een vriend was, haha.” NvD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 4, Juli

Buurt in de Steigers
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Talenten in Staatslieden
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

AD(H)D Café in Averechts
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Huiselijke sfeer bij Meneer Peer
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel