Votulastkrant logo

Rubriek: Check m'n plek

Wat vind jij de leukste plek in de wijk? Dit keer Morris de Haan (8 jaar) die er een tekening van maakte.Morris twijfelt: de grote klimboom in het Tijgerbosje of de wagen van boer Dirk? Maar het kan allebei op de tekening, want de wagen van boer Dirk komt ook in het Tijgerbosje om het snoeiafval op te halen. Dat wordt dan naar het Griftpark gebracht en dan mag Morris meerijden.

Klimboom
De grote klimboom is een rododendron. “Ik denk dat het uit 1 groot zaad komt; het is één middelpunt met verschillende bomen,” legt Morris uit. Er zijn verschillende delen om te klimmen: “Het middelste heeft echt moeilijke stukken en een gedeelte waar je je echt met je handen moet vasthouden.”

Duif
Er broedt nu ook een duif in de klimboom. “Als je op de tak ernaast klimt kun je van twee meter afstand kijken en dan blijft de duif zitten. Op de tak van de duif moet je niet klimmen, want als die beweegt vliegt de duif weg,” weet Morris.

Zorgen
Hij maakt zich wel zorgen om de boom: er zijn kinderen die schors van de takken halen en dat is niet goed voor de boom. “En ik zie soms dat iemand een blikje of sigarettenpeuken heeft achtergelaten. Eigenlijk moet dat in de prullenbak. En, heel belangrijk: geen vuil bij de wortels. Want wortels nemen het vuil op en dan wordt het steeds slechter.”

Heb jij ook een favoriete plek in de wijk? Laat het ons weten, dan staat jouw tekening hier misschien volgende keer! Stuur een mailtje naar info@votulastkrant.nl of laat een bericht achter op onze website www.votulastkrant.nl. MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 3, Mei

Weg met het verkeer!
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Leergaloos verbindt oud en jong
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Doodgewoon
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

De leesclub van alles
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel