Votulastkrant logo

Rubriek: Oud en Nu

Hoe zag Votulast er vroeger uit? Omdat er nog veel meer mooie oude foto’s zijn, is deze rubriek dit jaar weer terug. Iedere keer een foto van een herkenbaar punt in onze wijk, waarbij we laten zien wat er is veranderd. Deze keer: de Troelstralaan.



In de eerste helft van de jaren ’50 van de vorige eeuw werd de Staatsliedenbuurt gebouwd. Een van de straten werd vernoemd naar Pieter Jelles Troelstra, journalist, dichter en vooral politicus (hij was de oprichter van de SDAP, de voorloper van de PvdA). Op de foto’s zien we de Troelstralaan vanaf de Draaiweg. De oude foto is gemaakt rond of in 1955 en afkomstig uit Het Utrechts Archief. De flats aan de linkerkant zijn eind jaren ’90 afgebroken, kort daarna kwam er nieuwbouw. De flats aan de overkant zijn flink opgeknapt, de toegangen zijn daarbij het meest in het oog springend.



Kunst in de wijk
Een duidelijke verandering op deze kruising is ook het beeld van Troelstra. Al in 1955 verscheen het beeld in de wijk, maar pas in 2008 werd het naar de huidige plek verplaatst. Achter Troelstra zien we een billboard, daar opgehangen door Staatslieden Art Community. Samen met het billboard op de flat aan de Nolenslaan vormt het een kunstwerk. GjvZ

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 3, Mei

Weg met het verkeer!
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Leergaloos verbindt oud en jong
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Doodgewoon
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

De leesclub van alles
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel