Votulastkrant logo

Rubriek: Straatpraat

Ali, Idenburghof, 27 april 2017, 11:35 uur.Ali staat in de tuindeuropening aan de Idenburghof. Hij wilde net aan de slag gaan.

“Ik ga mijn auto stofzuigen. Het is wel Koningsdag maar ik vind het nu te druk in de stad. Misschien ga ik aan het einde van de dag nog, als het meeste volk weg is.

Ik ben hier in 1992 komen wonen. Hier ben ik opgegroeid. We houden het met z’n allen een beetje netjes hier, we letten op elkaar, en zonder afspraken pakt er altijd wel iemand een bezem.

Wat ik jammer vind, is het verdwijnen van de veilige speelplekken dichtbij deze hof. Er was een basketbalveld, een voetbalkooi en een speeltuin met gras. In de winter kwam de brandweer om een speelveld op te spuiten zodat het een ijsbaantje werd. Er kwamen ook kinderen uit andere wijken hier voetballen en dat ging prima samen.

Daar zijn nieuwbouwprojecten voor in de plaats gekomen. Kinderen voetballen nu tussen de auto’s op deze parkeerplaats, mij maakt dat niet uit maar niet iedereen vindt dat leuk. Erger is dat kinderen nu langs de drukke weg voetballen. Dat is gewoon gevaarlijk. En toen de oude flats leegkwamen was het hier een bende: vertrekkende mensen hadden hun hele huisraad gewoon langs de straat gezet. Er is wel wat veranderd hier. Er wonen nog veel bekenden, maar er zijn ook buren die niet eens hallo zeggen. Er zijn mensen verhuisd, en veel ouder geworden bewoners blijven meer binnen zitten. Ik heb zelf nog veel contact: al woon ik niet meer thuis, ik kom hier nog vaak.” NvD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 3, Mei

Weg met het verkeer!
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Leergaloos verbindt oud en jong
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Doodgewoon
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

De leesclub van alles
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel