Votulastkrant logo

Rubriek: Check m'n plek

Wat vind jij de leukste plek in de wijk? Dit keer Josephine Sof (6) die er een tekening van maakte.

De leukste plek is volgens Josephine het ‘hobbelspeeltuintje’. Het is te vinden langs de Troelstralaan, ter hoogte van de Melis Stokestraat.Het blijkt nog best moeilijk om alles goed op de tekening te krijgen. Zo is er geen plek meer voor het bankje dat er is. “Maar er staan wel veel kinderen op die pret hebben. Die moeten erop.”Waarom is het hobbelspeeltuintje je favoriete plek?
“Omdat er hobbels zijn waar je af kan rollen. Dan kun je op je rug naar de lucht kijken. Er is veel te doen: je kan er ook schommelen en glijden. Ik ging een keer met Julia en Rosalie madeliefjes zoeken, dat vond ik ook leuk. Maar die groeien niet echt op de hobbels, omdat de hobbels een beetje van nepgras zijn. Ik vind het bij de glasbakken ook mooi (kruising Draaiweg/Troelstralaan red.). Daar groeien veel planten en bloemen, met paadjes ertussendoor en er staat een mooi beeld. Maar het hobbelspeeltuintje is toch leuker, omdat je daar kan spelen.”

Is het er voor volwassenen ook leuk?
“Als er kleine kinderen met hun driewieler van de hobbels af willen rijden, kunnen de ouders daarbij helpen. Ze kunnen meespelen met de kinderen. Maar mensen kunnen ook op een bankje gaan zitten en kijken hoe mooi de lucht is. Er is daar bijna altijd zon. Dus je kan er lekker zitten en kijken naar de wolken.”

Heb jij ook een favoriete plek in de wijk? Laat het ons weten, dan staat jouw tekening hier misschien volgende keer! Stuur een mailtje naar info@votulastkrant.nl of laat een bericht achter op onze website www.votulastkrant.nl. FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 2, Maart

Een goede buur is...online!
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Op ontdekkingstocht door de wijk
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Een garage voor de buurt
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Fietsen voor fietsen
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel

De muziekdoosjes van Rob de Looff
lees artikel