Votulastkrant logo

Rubriek: Oud en Nu

Hoe zag Votulast er vroeger uit? Omdat er nog veel meer mooie oude foto’s zijn, is deze rubriek dit jaar weer terug. Iedere keer een foto van een herkenbaar punt in onze wijk, waarbij we laten zien wat er is veranderd. Deze keer: de Koekoekstraat.Wat op de oude foto direct opvalt is de tramrails met de op ons af rijdende tram. De uit het Utrechts Archief afkomstige foto is rond 1910 gemaakt. De Koekoekstraat heeft in de loop van een eeuw heel wat gedaantewisselingen ondergaan, met name de stoep en het wegdek. Tegenwoordig is de fiets de hoofdberijder van deze straat met de auto in een gastrol.

Tram door de stad
Vanaf 1906 reden er elektrische trams door de stad. De tramrails door onze wijk waren onderdeel van lijn 1. In eerste instantie ging de tram tot de Vaaltbrug, toen deze korte tijd later was aangepast kon de tram verder over de Weerdsingel O.Z., door de Koekoekstraat en de Adelaarstraat om via de Stenenbrug onze wijk weer te verlaten. Aan het eind van de jaren ’30 verdween de tram weer uit het Utrechtse straatbeeld, met uitzondering van de lijn naar Zeist, deze werd na de Tweede Wereldoorlog nog een paar jaar gebruikt.


GjvZ

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 2, Maart

Een goede buur is...online!
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Op ontdekkingstocht door de wijk
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Een garage voor de buurt
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Fietsen voor fietsen
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel

De muziekdoosjes van Rob de Looff
lees artikel