Votulastkrant logo

Een garage voor de buurt

Op de Weerdsingel Oostzijde zit al decennia lang garagebedrijf Autoweerd. Inmiddels is het een van de laatste garagebedrijven in de stad, maar als het aan eigenaar Werner Krispin ligt, zit zijn bedrijf er nóg enkele decennia. Werner is druk bezig om zijn bedrijf toekomstbestendig te maken en hij denkt te weten wat daarvoor nodig is: de buurt vormt de sleutel naar de toekomst.

“Als mensen hier voor het eerst binnenstappen, zijn ze vrijwel allemaal verrast over de omvang van het bedrijf,” vertelt Werner. “Het is binnen veel groter dan de buitenkant doet vermoeden. We zijn een groot bedrijf, met zestien medewerkers en we hebben jaarlijks vijfduizend auto’s in de werkplaats. We doen ons best om de buurt daar geen last van te laten ondervinden.”

Duitse rupsvoertuigen
De garage en werkplaats dateren al uit de jaren dertig. Werner: “Het pand is gebouwd als autobedrijf, in de tijd dat een auto voor een grotere groep mensen bereikbaar werd. Bijzonder is dat de indeling sindsdien nauwelijks is veranderd. Zo zit het kantoor nog op dezelfde plek als in de beginjaren en waren de putten waar de olie ververst werd eigenlijk sleuven voor de opvang van paardenmest. Het is leuk dat het pand zo’n ononderbroken historie heeft. Al is de garage tijdens de oorlog opgeëist door de Duitsers die er hun rupsvoertuigen stalden.”Silent disco
Werner is zes jaar geleden eigenaar geworden van de garage, maar hij werkt er alles bij elkaar opgeteld al 27 jaar. “In de loop van de jaren hebben we vaak dingen met muziek gedaan die weinig met autoreparatie te maken hebben. Zo hebben we een keer de halve finale van de Popprijs Utrecht in huis gehad – garagepop, uiteraard - en komt er voor aanstaande Koningsdag een silent disco, met plek voor tweehonderd man.”

Zelfrijdende auto's
Werner heeft een eigen visie op de toekomst van het garagebedrijf: “Voor de mensen die ik in dienst heb, heb ik de plicht om ervoor te zorgen dat de garage kan blijven voortbestaan. Dat doe ik niet alleen door scholing, maar ook door na te denken over hoe mobiliteit zich ontwikkelt. Hoeveel mensen bezitten over een jaar of tien nog een auto? Wat doe je met nieuwe technieken, met zelfrijdende auto’s?

Ik denk, en dat klinkt misschien vreemd, dat de oplossing zit in kleiner denken in plaats van groter. De oplossing ligt in de buurt en wat wij als garage aan de buurt kunnen bieden. In wijken als deze zullen meer auto’s gedeeld gaan worden en op het moment dat het zover is, wil ik met mijn garage vooraan staan. Als een soort remise, waar de wagens tiptop vandaan komen. Schoon, goed onderhouden en rijklaar. Zelfrijdende auto’s die op afroep klaar staan voor de voordeur.”

Kom langs voor een kop koffie
De garage wil graag nog meer voor de buurt betekenen. Werner lacht: “Ik hoor altijd graag wat de buurt wil en of wij daarbij kunnen helpen. Kom gerust langs voor een kop koffie, dan kijk ik graag mee wat ik kan betekenen. Van buurtevenementen tot ons bandenhotel, verhuur van dakkoffers of bijvoorbeeld het lenen van ons springkussen. Kom maar halen, onze buren zijn altijd welkom! NVDH

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 2, Maart

Een goede buur is...online!
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Op ontdekkingstocht door de wijk
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Een garage voor de buurt
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Fietsen voor fietsen
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel

De muziekdoosjes van Rob de Looff
lees artikel