Votulastkrant logo

Rubriek: Buurtbaasjes

Dit jaar gaat de redactie de straat op, op zoek naar baasjes in de buurt. Opmerkelijke honden en hun bezitters, of andersom. Dit keer Hanneke met Jip.

Toen acht jaar geleden haar vorige hond overleden was liep Hanneke alleen in het Griftpark. Van een andere hondeneigenaar hoorde ze dat er een nieuwe baas werd gezocht voor Jip. “Ik was eigenlijk op zoek naar een oudere hond. Als je zelf ouder wordt moet je niet een al te jonge hond nemen... je zit toch wel met het probleem: ‘het is een heel gezond sterk hondje, die wordt heel oud, en hoe oud word ik?’ Zij was eigenlijk nog vrij jong, 9 maanden, maar ja, het overkomt je.”Braaf hondje
Jip is voor de helft Jack Russel terrier en de andere helft onbekend. ”Ze kan heel fanatiek zijn, maar eigenlijk is het een braaf hondje, ze is niet zo heel terrierachtig eigenlijk.” Jippie is niet altijd makkelijk met andere honden, ze heeft liever niet dat die te dicht bij de bazin komen: dan worden ze afgesnauwd. “Ik ben natuurlijk haar kost en inwoning, daar moeten anderen niet tussenkomen. Je bent met je hond samen een heel klein roedeltje.”

Uitlaten
Twee keer per dag wandelen ze door het Griftpark en ‘s avonds nog een rondje in de buurt. “Veel verder kom ik op het moment niet, want ik loop niet goed genoeg en ik heb geen auto.” Jip gaat één keer per week met de uitlaatservice mee. “Zodat ze nog eens ergens anders komt, met andere honden. Dat vindt ze wel leuk geloof ik.”

loslopen
Hanneke vindt het jammer dat de honden alleen los mogen op de speelwei. Wandelen met een rollator en een hond aan de lijn is niet zo heel makkelijk. “Er is geen stuk waar je kunt lopen met je hond. Op het veld kun je alleen staan. Heel af en toe gaan we naar de Voorveldse polder, dan neem ik haar mee achterop de fiets, en dan kan ze daar loslopen achter de fiets aan.” MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 2, Maart

Een goede buur is...online!
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Op ontdekkingstocht door de wijk
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Een garage voor de buurt
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Fietsen voor fietsen
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel

De muziekdoosjes van Rob de Looff
lees artikel