Votulastkrant logo

Rubriek: Check m'n plek

Wat vind jij de leukste plek in de wijk? Dit keer Ronja van der Maar (7) en Meis van der Wal (8) die er een tekening van maakten.

De leukste plek? Het Willem van Abcoudeplein natuurlijk, of simpelweg: ‘het pleintje’. Alleen al de locatie is ideaal, want het ligt precies tussen de huizen van de vriendinnen in. Hun straten komen aan weerszijden van het pleintje uit. Ze treffen elkaar dus vaak op hun favoriete hangplek. Maar ook andere vrienden en vriendinnen worden ermee naartoe genomen.



Geheimpjes
Het is dan ook gewoon een heel leuk plein, vinden Meis en Ronja. Er is van alles te doen, met een klimtoestel (zie tekening), zandbak, tafeltennistafel, voetbalveldje, grasveld, en ‘het indianenbosje’, zoals de bosjes met rododendrons bekend staan. Een fijne plek voor verstoppertje en ideaal om even van je ouders verlost te zijn. Maar de allerbeste plek van het plein is toch wel de tafeltennistafel, vinden Ronja en Meis. “Daar vertellen we elkaar geheimpjes. Dan zitten we op de tafel, of als het regent eronder,” vertelt Ronja (links op de tekening).

Sneeuw
Soms worden ze door hun ouders tegen heug en meug meegenomen naar het plein, bijvoorbeeld als het regent. Dan moeten ze even ‘uitgelaten’ worden, net als hun broertjes. Dan is het plein een stuk minder leuk. Sneeuw zou een ander verhaal zijn. Meis: “Ik ben nog nooit met sneeuw op het plein geweest, dat lijkt me echt cool. Lekker sleeën en sneeuwballen gooien!”

Heb jij ook een favoriete plek in de wijk? Laat het ons weten, dan staat jouw tekening hier misschien volgende keer! Stuur een mailtje naar info@votulastkrant.nl of laat een bericht achter op deze website. AD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 1, Januari

Votulastkrant zoekt nieuwe medewerkers!
lees artikel

Maak er een 30 kilometerzone van!
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Do-re-mi-fonetisch zingen
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Vrienden van de Joseph
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Huiskamer voor koffie en meer
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel