Votulastkrant logo

Clubs in de Wijk

De handwerkclub

De Votulastkrant neemt u dit jaar mee naar allerlei clubs in de wijk: groepjes wijkgenoten die het leuk, boeiend of spannend vinden om regelmatig samen iets te ondernemen. Dit keer: de handwerkclub.


Dat half afgemaakte breiwerkje en het halve bolletje wol dat daarvan nog over is: regelmatig kom ik het tegen bij het opruimen. Maar nu heb ik dan eindelijk een goed doel! Dinsdagochtend fiets ik naar Buurtcentrum De Leeuw. Daar wordt van half tien tot half twaalf gehandwerkt.

Sinds drie jaar doet Marijke in 't Veld de coördinatie. "Zorgen dat er genoeg materiaal is, dat er koffie geschonken wordt en het innen van de contributie van één euro per keer," somt ze op.

Mevrouw Claessens leerde het breien en haken vroeger op school. Zij is het langst lid van de club: al negentien jaar breit ze wekelijks met andere dames. "Vroeger werd er ook echt gehandwerkt als borduren, maar zo'n dertien jaar geleden zijn we begonnen met de dekens," vertelt ze.

gezelligheid
De dekens zijn het doel van de club, maar de gezelligheid ook. "De contacten zijn belangrijk," vertelt Lies Meerbeek. "Het is een leuk tijdverdrijf, en de club geeft structuur in de week." Meer dan recht en averecht kunnen breien is niet nodig om deel te nemen aan de club. "Eigenlijk is alleen recht ook genoeg." Meer deelnemers kunnen zich altijd aanmelden. "Vanaf 55 jaar zou ik zeggen," volgens de dames, "anders voelen ze zich misschien niet thuis. Maar jongere mensen zijn natuurlijk ook welkom."

zending over grenzen
Ondanks de gezelligheid wordt er hard gewerkt: jaarlijks breien de negen dames van de club zo'n twintig dekens. In een topjaar hebben ze er wel eens veertig geproduceerd. Via de organisatie 'Zending over grenzen' in Almere belanden de dekens in kansarme gezinnen in landen als Roemenië, Bulgarije en Moldavië.

wol, katoen en garen
Mijn ene bolletje wol is wat weinig: de handwerkclub is altijd op zoek naar meer wol, katoen en garen in alle soorten en maten om te breien, lappen aan elkaar te naaien en randjes te haken.

Meer informatie: Marijke in 't Veld 030-2733195
of kijk op het prikbord MV

Lees meer over: Staatsliedenbuurt Buurtcentrum De Leeuw

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 4, juni 2011

Kinderdagverblijf Nijntje viert feest
lees artikel

De handwerkclub
lees artikel

Thuis in Votulast
lees artikel

Bezinning bij Ki Tov
lees artikel

Wijkgroenplan voor Noord-Oost
lees artikel

De Van der Mondestraat
lees artikel

Programmaraad buurtcentrum De Leeuw
lees artikel

De Votulastkrant online
lees artikel