Votulastkrant logo

Rubriek: Straatpraat

Marijke, Willem van Noortplein, 20-01-2017, 16:15 uur"Ik hou ontzettend van reizen. Hoe ver maakt eigenlijk niet uit, dichtbij kan net zo interessant zijn. Op deze fiets ben ik naar de Ardennen geweest. De groenteman heeft me zien vertrekken en uitgezwaaid. Ik fietste door het Franstalige gedeelte van de Ardennen, en wist de weg niet, dus ik had Google Maps op mijn mobiel en oordopjes in. In de middle of nowhere zaten twee oude tandeloze Belgen op plastic tuinstoelen voor hun huis. Ze waren heel aardig, dus toen ze mij de weg wezen - ze wisten het beter dan Google - moest ik hun aanwijzingen wel volgen, ik durfde niet meer de andere kant op te gaan. Met een tractor was het een prima route, maar op een fiets met volle bepakking was het heel erg zwaar. De modder zit nu nog tussen de tandwielen en de ketting van mijn fiets.

Ik heb toerisme en ontwikkelingsstudies gedaan, eerst op mbo, en via hbo naar de Universiteit. Ik ben veel in het buitenland geweest, ik wilde wat ik studeerde ook echt zelf onderzoeken. Ik ben in Spanje, Turkije, Afrika en Zuid-Amerika geweest. Ik ben liftend en in vrachtwagens door Namibië getrokken, dat was heel spannend. Of ik ooit in het nationaal park aan zou komen, en of ik terug zou komen… Er is daar geen openbaar vervoer. Je betaalt wat aan een vrachtwagen, stapt in, ze stoppen de wagen vol met lading, en dan begint de reis. WvdN

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 1, Januari

Votulastkrant zoekt nieuwe medewerkers!
lees artikel

Maak er een 30 kilometerzone van!
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Do-re-mi-fonetisch zingen
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Vrienden van de Joseph
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Huiskamer voor koffie en meer
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel