Votulastkrant logo

Rubriek: Buurtbaasjes

Dit jaar gaat de redactie de straat op, op zoek naar baasjes in de buurt. Opmerkelijke honden en hun bezitters, of andersom. Dit keer Cora Westra met Luna en Jochie. “Ik ben niet alleen maar de dame die de hond uitlaat, maar ik hou ook de boel in de gaten.”

Cora Westra heeft met haar gezin (echtgenoot en twee zoons) twee honden: Luna, een mopshondje en Jochie, een Franse bulldog. Vanuit de Grietstraat loopt Cora altijd een vast rondje. “Mijn vaste rondje gaat langs de Torteltuin. Sinds Jannie (de beheerder, red.) aangaf dat ze last had van inbraken controleer ik elke ochtend de boel voor haar. We waarschuwen ook wel eens de politie als er jongeren hun bierflesjes kapotgooien bijvoorbeeld, of als er daklozen worden lastiggevallen of als er ergens gestolen fietsen staan. Ik ben niet alleen maar de dame die de hond uitlaat, maar ik hou ook de boel in de gaten.”

Uitgelaten
Vier keer per dag worden Luna en Jochie uitgelaten: ‘s ochtends, ‘s middags, in de namiddag en avond. De honden kennen het schema en worden al onrustig als de uitlaattijd nadert. Tijdens haar ochtendrondje moet je Cora niet storen, dan heeft ze het druk: ontbijt, kinderen naar school, honden uitlaten, naar het werk…. dan is er geen tijd voor gezellige praatjes of hondjes aaien.De hondenbrigade
Voor die gezelligheid is ‘s middags wel tijd. “Honden hebben ook hun voorkeur met wie ze willen spelen en ook tussen hondenbezitters ontstaan vriendschappen.” Op het hondenveldje maken groepen hondenbezitters afspraken: ‘Hoe laat laat jij de hond uit?’ Er worden onderling barbecues geregeld en er is een Facebookgroep ‘De Hondenbrigade’, waarin alles wat voor een hondenbezitter belangrijk kan zijn wordt gedeeld.

Langs de reuzen
Votulast is een goeie wijk voor honden. Het is rustig en er zijn meerdere buren met honden. “Het mooiste plekje vind ik zelf als je ‘s avonds door het parkje loopt, langs de rietvelden en de drie reuzen.” MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2017 no. 1, Januari

Votulastkrant zoekt nieuwe medewerkers!
lees artikel

Maak er een 30 kilometerzone van!
lees artikel

Buurtbaasjes
lees artikel

Do-re-mi-fonetisch zingen
lees artikel

Straatpraat
lees artikel

Vrienden van de Joseph
lees artikel

Oud en Nu
lees artikel

Huiskamer voor koffie en meer
lees artikel

Check m'n plek
lees artikel