Votulastkrant logo

Kinderdagverblijf Nijntje viert feest

Een groot springkussen in de vorm van een kasteel beslaat een deel van het speelterrein en kinderen springen en hupsen in het rond. Een ouderwets ijscokarretje schept voor ieder die dat
wil een lekker hoorntje vol. Er is een kraampje met tweedehands kleding en speelgoed, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. En overal vlaggetjes, ouders, medewerkers en kinderen. Het is duidelijk: kinderdagverblijf Nijntje viert feest!


Al in januari bestond het kinderdagverblijf 40 jaar, maar omdat het in die tijd niet zulk lekker weer is om dat buiten te vieren zijn de festiviteiten uitgesteld tot mei. Het feest is voor iedereen toegankelijk, maar vooral bedoeld voor iedereen die een geschiedenis heeft met Nijntje. Kinderen die vroeger op het kinderdagverblijf gezeten hebben, ouders die hun kinderen erop hadden en leidsters die er hebben gewerkt. Het is bijna een reünie. Maar ook ouders en kinderen die nu gebruik maken van de opvang zijn gekomen. Ik heb een gesprek met Annelies Lub, één van de leidsters van Nijntje.

Wat zijn de hoogtepunten van de afgelopen jaren?
"De grootste verandering is eigenlijk de overgang naar een steeds grotere overkoepelende organisatie, waarbij wij toch ons eigen karakter behielden. Nijntje heeft een bijzondere groepsstructuur, en ondanks alle veranderingen in de organisatie is dat overeind gebleven. We werken met een meegroeisysteem, waarbij de kinderen hun hele opvangperiode bij dezelfde leidster blijven. Elk jaar stromen de kindjes en de leidster door naar een hogere groep, en als de oudste kinderen naar school gaan beginnen de leidsters weer met een babygroep. Zo blijven de kinderen verbonden aan een vast persoon, wat prettig is voor de ontwikkeling. Op dit moment zijn er ongeveer 65 gezinnen die hun kinderen bij ons brengen. Veel uit Votulast, maar ook uit Overvecht en Tuindorp."

"De maatschappij verandert voortdurend, en dat zie je ook terug in de kinderopvang. Het contact met ouders is zakelijker geworden, en de opvang is ook meer een noodzaak dan vroeger. Vroeger was de sfeer wat informeler, en waren er ook minder steeds meer regels waar het aan moet voldoen, op het gebied van veiligheid, pedagogisch beleid en de indeling van de ruimte. Gelukkig voldoet ons pand nog steeds aan de eisen en kunnen we lekker hier blijven met de kinderen totdat de nieuwbouw gaat plaatsvinden."

Komt er een ander kinderdagverblijf ?
"Als het goed is, wordt dit pand over een paar jaar gesloopt. Dat is al langer in de planning, het hangt samen met de vernieuwing van dit stukje van de wijk. Ik hoop dat we de buitenruimte
kunnen behouden, het is hier prachtig met veel groen. De kinderen kunnen hier naar hartelust ravotten. Nijntje is nog lang niet klaar om te stoppen in deze buurt!" We worden opgeschrikt door joelende kinderen: de feestelijke huifkar met paard vertrekt voor het laatste rondje door de
wijk. Een mooie afsluiting van een feestelijke middag! BR

Lees meer over: Kinderen Staatsliedenbuurt

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 4, juni 2011

Kinderdagverblijf Nijntje viert feest
lees artikel

De handwerkclub
lees artikel

Thuis in Votulast
lees artikel

Bezinning bij Ki Tov
lees artikel

Wijkgroenplan voor Noord-Oost
lees artikel

De Van der Mondestraat
lees artikel

Programmaraad buurtcentrum De Leeuw
lees artikel

De Votulastkrant online
lees artikel