Votulastkrant logo

Nieuwe Tolkien in de vogelenbuurt

De boeken die hij gelezen heeft, zijn op twee handen te tellen en op school was hij nooit goed in Nederlands. Hij was meer de sportieveling, als gymleraar met een passie voor outdoor. Toch werd Marc Lommert, tot ieders verbazing, schrijver van fantasyboeken. Een uitgeverij geeft zijn boeken nu uit.

Het begon allemaal in 2009 op vakantie in Nieuw-Zeeland. Daar reisde Marc Lommert samen met zijn vriendin als het ware letterlijk door Middle Earth, het land uit de boeken van Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien. Toen zijn boek uit was en hij zich verveelde, dacht hij ‘ik ga zelf een boek schrijven.’ Marc: “Ik had nog nooit eerder iets geschreven of over schrijven gedacht. Ik heb ook geen idee waar het vandaan kwam, de inspiratie kwam gewoon.”Schriftje
Het schriftje waarin hij in Nieuw-Zeeland zijn aantekeningen maakte, werd het begin van een groots fantasyverhaal: Drie Werelden. Anders dan de titel doet vermoeden, verwacht Marc in totaal vijf of zes boeken te schrijven. Allemaal handelen ze over twee vrienden, Eroc en Tarú, die een geheime schat van Alchemisten in veiligheid moeten brengen. De eerste twee boeken – De Eerste Wereld en De Tweede Wereld - zijn al klaar. Nadat hij ze eerst in eigen beheer had uitgegeven, besloot uitgeverij Godijn dit jaar om de boeken een tweede druk te geven en om alle boeken uiteindelijk uit te geven. Zijn boeken zijn onder meer te bestellen via bol.com en zijn eigen website www.driewerelden.nl, maar hij zag zijn boeken laatst ook bij boekwinkel Broese liggen. “Dat was wel heel cool.”

Een kick
Marc, woonachtig in de Vogelenbuurt, verraste iedereen met zijn geschrijf. Lezen was nooit een hobby en voor Nederlands haalde hij op de middelbare school vaak onvoldoendes. De Utrechter was altijd meer van de sport: hij deed aan atletiek op internationaal niveau, was tot voor kort gymleraar en heeft een passie voor outdoor en bergwandelen. Nog steeds is hij geen fervent lezer. Zijn boekenkast is dan wel volledig gevuld met boeken, maar deze zijn allemaal van zijn grote held Tolkien. Vijfhonderd boeken heeft hij inmiddels, waaronder allerlei bijzondere uitgaves. Dat maakt de eerste recensie die hij ooit las over zijn boek, extra bijzonder. Op bol.com noemde iemand hem de Nederlandse Tolkien en gaf het boek de hoogst haalbare waardering: vijf sterren. Die lezer bleek ook nog eens lid te zijn van het Tolkiengenootschap en wist dus waar hij het over had. Marc: “Dat was natuurlijk fantastisch, dat is nog steeds een kick.”

Leuker dan lezen
Het schrijven blijft een grote hobby en hij maakt de serie over Drie Werelden zeker af. Maar Marc blijft ook bescheiden en reëel. “Het is een utopie om te denken dat ik hier mijn brood mee kan verdienen. Maar ik vind schrijven gewoon heel leuk; leuker dan lezen.” AD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 6, December

Ook Votulast krijgt stadsboulevard
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Van tent naar tapperij
lees artikel

Gert-Jan vertelt...
lees artikel

Gedoe rond afval
lees artikel

Wijkverhalen
lees artikel

Nieuwe Tolkien in de vogelenbuurt
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel

Sint Maarten in de wijk
lees artikel