Votulastkrant logo

Van tent naar tapperij

Het was een vorm van thuiskomen voor Matthijs Bos toen hij in de gelegenheid werd gesteld café de Tent aan de Willem van Noortstraat over te nemen. “Ik ben geboren in de Koekoekstraat, vlakbij dus. Mijn ouders wonen er nog steeds.” Matthijs, of Thijs, is de eigenaar van tapperij Thijs.“Op deze plek is, voorzover we hebben kunnen nagaan, al vanaf vlak na de Tweede Wereldoorlog een café gevestigd. Fa. Huissteden heette het en het was een echt buurtcafé. Maar van buurtbewoners hebben we gehoord dat er daarvoor ook al een soort café heeft gezeten.” Op de website van Tapperij Thijs is te lezen dat het toen voornamelijk dienst deed als biljartlokaal en later werd er dan ook biljartvereniging en café De Viersprong gehuisvest. Begin 2000 werd het café De Tent. En nu is het dus Tapperij Thijs.

Oude Liefde
“Mijn ouders hebben elkaar in een café in Utrecht leren kennen. En zoals dat vroeger ging kwam ik als kind dus ook met enige regelmaat in het buurtcafé. Dat ik na mijn studie in een café ging werken was niet meer dan logisch. Maar ja, je gaat trouwen en krijgt kinderen, dan passen de werktijden die je hebt in de horeca niet goed bij het gezinsleven, dus in 1995 ben ik met een ‘normale’ baan begonnen. Toch bleef het kriebelen. Op de tennisclub zat ik in de barcommissie, hield ik toch een beetje feeling met de horeca en vorig jaar besloot ik het roer om te gooien. Of eigenlijk beter gezegd, terug te keren naar mijn oude liefde en ben ik op zoek gegaan naar een te koop staand café. Ik heb veel café’s gezien en uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij De Tent. Een terugkeer in mijn oude wijk kun je wel zeggen.”

Echte buurtkroeg
Matthijs is nog druk bezig zijn café in te richten en de sfeer te geven zoals hij die voor ogen heeft. “Ik wil er weer een echte buurtkroeg van maken. Waar je na je werk naartoe gaat om er een biertje te drinken. Waar mensen elkaar ontmoeten, van schilder, student tot directeur. Iedereen moet zich hier thuis voelen om gezellig een biertje te drinken. Het heet dan ook niet voor niets een Tapperij. Naast dat het mooi allitereert, Tapperij Thijs, tap ik vooral bier. Ik schenk natuurlijk veel meer maar een biertje tappen vormt de hoofdmoot. Daarnaast ben ik langzaam bezig om kleine snacks te introduceren zoals bitterballen. Maar het moet natuurlijk wel blijven passen bij mijn idee van een buurtcafé.”

Altijd open voor vaste klanten
Matthijs geeft ook de gelegenheid aan gezelschappen om een feest te vieren in het café maar een besloten feest zal het niet snel worden. “Ik ben natuurlijk altijd open voor de vaste klanten. Die laat ik niet voor een dichte deur staan.” HJB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 6, December

Ook Votulast krijgt stadsboulevard
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Van tent naar tapperij
lees artikel

Gert-Jan vertelt...
lees artikel

Gedoe rond afval
lees artikel

Wijkverhalen
lees artikel

Nieuwe Tolkien in de vogelenbuurt
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel

Sint Maarten in de wijk
lees artikel