Votulastkrant logo

Rubriek: Te gast in Votulast

Utrecht trekt toeristen uit de hele wereld. Ook in Votulast strijken ze neer. Onze wijk telt verschillende Bed & Breakfasts; van luxe appartementen tot kamers drie hoog achter. Én natuurlijk het enige echte hotel van Votulast: Badhu aan het Willem van Noortplein. Een mooie uitsmijter voor deze rubriek.

Leonie Oostveen ontwerpt en runt samen met haar partner Dan Knijff het in 2008 geopende hotel en restaurant in het voormalige badhuis. Sinds 2015 beschikt Badhu ook over een appartement voor twee tot zes personen. De meest uiteenlopende types komen naar het hotel, ook internationale gasten weten Badhu goed te vinden. In het weekend logeren er vooral dagjesmensen, doordeweeks veel zakenlui. In het appartement verblijven ook regelmatig buurtgenoten, als hun huis verbouwd wordt bijvoorbeeld.

Gekleurde kamers
Leonie en Dan zijn net gestart met een restyling van de acht kamers. Leonie: “Na acht jaar intensief gebruik mag dat wel weer eens. Wij zijn van huis uit eigenlijk ontwerpers: dan vind je het ook gewoon weer leuk om te veranderen. We zijn nu net begonnen met de witte kamer. Het concept van de verschillend gekleurde kamers blijft hetzelfde.”Reacties
“Wij willen gewoon wat leuks neerzetten, en dan zijn zure reacties natuurlijk niet fijn. Soms heb je gasten die niet begrijpen wat we doen. We vinden het juist leuk dat het allemaal net even anders is: je krijgt de sleutel bij de bar en gaat ‘op zoek’ naar je kamer. Op de rode kamerdeur staat - met rood - in het arabisch ‘rood’, en ook op de gangvloer staat met rood aangegeven waar je heen moet. Gelukkig zijn er ook mensen die het te gek vinden, daar doen we het voor. Dat het een beetje muf ruikt op de gang klopt wel. Dat komt door de grond onder de liftschacht. Daar zijn we mee bezig, het is alleen moeilijk op te lossen. Maar de kamers zijn absoluut schoon en fris!”

Volgeboekt
Ze hebben geen last van het toenemend aantal verhuurders via Airbnb: het hotel is vrijwel altijd volgeboekt. Wel wil Leonie een oproep doen aan alle mensen die ergens een hotelletje willen boeken: “Boek gewoon bij het hotel zelf. Je moet als hoteleigenaar zoveel geld afdragen aan die online boekingssystemen. Mensen weten dat vaak niet, maar het scheelt een hoteleigenaar veel geld.” FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 6, December

Ook Votulast krijgt stadsboulevard
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Van tent naar tapperij
lees artikel

Gert-Jan vertelt...
lees artikel

Gedoe rond afval
lees artikel

Wijkverhalen
lees artikel

Nieuwe Tolkien in de vogelenbuurt
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel

Sint Maarten in de wijk
lees artikel