Votulastkrant logo

Rocking chair rocks!

Sinds 9 juni is onze buurt een hippe en gezellige koffiebar rijker. Wie zit er achter de plotselinge metamorfose aan de Willem van Noortstraat nr. 88? De Votulastkrant ging langs voor een kopje koffie met zelfgebakken cake bij Ruth en Puspita, trotse eigenaars van Rocking Chair.

Ruth en Puspita zijn allebei geboren en getogen in Indonesië. Ze ontmoetten elkaar tijdens een studie in Haarlem en keerden na hun studie terug naar hun geboorteland. Daar kwamen ze er al gauw achter dat ze het leven daar waren ontwend. “We hadden allebei lang in Nederland gewoond, waren hier volwassen geworden,” vertelt Puspita. “Terug in Indonesië had ik niet meer het gevoel echt thuis te zijn.”

Terug naar Nederland
De vriendinnen besloten terug te keren naar Nederland, waar ze aan het werk gingen in de financiële sector. Een goede baan ten spijt bleek dit leven niet te zijn wat ze zochten. Ruth: “Het idee van een eigen zaak liet me niet los, het liefst natuurlijk op een terrein waar mijn eigen interesses lagen.”Koffie!
Dat het een koffiezaak is geworden, kwam niet als een verrassing. “We vonden het altijd al leuk om in cafeetjes, koffiezaakjes en soortgelijke plekken rond te hangen,” vertelt Puspita. “Verschillende smaken uitproberen, nieuwe plekken ontdekken, ideeën opperen van hoe je dit soort zaken het best zou kunnen runnen.” Uiteindelijk hakte Ruth de knoop door. In een koffiehuis (hoe kan het ook anders?) deed ze Puspita een concreet voorstel om samen een eigen zaak te beginnen.

Verliefd
Obstakels waren er genoeg. Ruth: “De grootste hobbel was het vinden van een goede locatie. We hebben wel 50 mogelijke locaties overwogen.” Aanvankelijk lag de focus op het stadscentrum, maar toen dit niet haalbaar bleek kwam langzaam maar zeker de Vogelenbuurt in beeld. Een pand aan de Adelaarstraat, naast de molen, leek de ideale locatie. “We werden onmiddellijk verliefd op dit pand en de buurt eromheen,” zegt Puspita. “Bij de bank hebben we dan ook geprobeerd hier een lening voor te krijgen, maar die vonden ons plan te risicovol.”

Even verderop, in de Willem van Noorstraat, hadden de beide vriendinnen meer succes. Daar werd een als opslag gebruikte ruimte gehuurd en met vereende krachten opgeknapt. “Het was een grote uitdaging om alles binnen het budget te houden,” vertelt Ruth. “We reden zelfs eens meer dan 700 kilometer op een dag om de juiste meubels voor de juiste prijs te kunnen krijgen.”

Gezellige huiskammer
De naam van de koffiezaak, Rocking Chair (schommelstoel), verwijst naar de gezellige huiskamersfeer (met een echte schommelstoel) die Ruth en Puspita in hun zaak proberen neer te zetten. Toch is tussen de huiselijkheid door nog duidelijk de oorspronkelijke bestemming van het pand te herkennen. Door de enorm dikke, 2000 kilo zware kluisdeur achterin is niet te missen dat het om een voormalige bankvestiging gaat. Ook daar, in de kluisruimte, wordt tegenwoordig volop koffie gedronken.

www.rockingchairutrecht.nl IK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 5, Oktober

Duifstraat leeft op straat
lees artikel

Appartementen aan de Weerdsingel Oostzijde
lees artikel

Het beste uit jezelf halen
lees artikel

Hoe was het in de jaren '70?
lees artikel

Koekoekschool krijgt nieuw hart
lees artikel

Kunst in een stalling
lees artikel

Rocking chair rocks!
lees artikel

Chinese geldplant
lees artikel