Votulastkrant logo

Rubriek: Marktplaats in de wijk

Chinese geldplant

Marktplaats.nl, wie kent het niet? Sinds 1999 zijn er dagelijks 1.3 miljoen mensen actief op de grootste advertentiesite van Nederland. Er worden gemiddeld 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst. Ook onze mede-Votulastbewoners zijn actief op het platform. Wat verkopen zij zoal of waarnaar zijn zij op zoek? In deze serie zoeken we contact met verkopers van opmerkelijke goederen.

“Ik krijg vooral veel heel enthousiaste meiden van in de twintig aan de deur” vertelt Sofie. Ze biedt op Marktplaats stekjes aan van de pannenkoekplant, oftewel de Pilea peperomiodes. “Vooral in Scandinavische woonbladen en interieurmagazines worden ze genoemd, en dan krijg je vanzelf de vraag ‘Waar kun je die in Nederland kopen?’” Op weinig plaatsen, en zo ontstond online een ruilhandel. Sofie wist wel een plant op de kop te tikken. “Sinds ik op mezelf woon heb ik steeds meer planten. Een vriendin kwam als grapje met een stekbakje, met als advies eerst maar eens te gaan stekken in plaats van nog meer geld uit te geven aan planten.”

De Pilea, of de ‘Chinese money plant’, is afkomstig uit de Zuid-Chinese provincie Hunan en werd in de jaren ’40 meegenomen naar Zweden door een missionaris. Het verhaal gaat dat de plant welvaart aantrekt als je een muntstuk in de aarde stopt, vandaar de Engelse naam. De plant heeft een echte vintage look: in de jaren ’70 was hij al populair. Sofie: “Als ik er mensen blij mee kan maken blijf ik het nog even doen. Ze worden met veel liefde gekweekt en ze zijn een stuk goedkoper dan in de winkel.” MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 5, Oktober

Duifstraat leeft op straat
lees artikel

Appartementen aan de Weerdsingel Oostzijde
lees artikel

Het beste uit jezelf halen
lees artikel

Hoe was het in de jaren '70?
lees artikel

Koekoekschool krijgt nieuw hart
lees artikel

Kunst in een stalling
lees artikel

Rocking chair rocks!
lees artikel

Chinese geldplant
lees artikel