Votulastkrant logo

Rubriek: Te gast in Votulast

Appartementen aan de Weerdsingel Oostzijde

Utrecht trekt toeristen uit de hele wereld. Ook in Votulast strijken ze neer. Onze wijk telt verschillende Bed & Breakfasts; van luxe appartementen tot kamers drie hoog achter. Dit keer: Appartementen aan de Weerdsingel Oostzijde.

Mensen die een appartement of studio aan de Weerdsingel O.Z. 10 geboekt hebben en alvast via Google Streetview even willen kijken hoe het eruitziet, schrikken zich wellicht een hoedje. Daar is het pand namelijk nog in de oude staat te zien: meer kraakpand dan appartementencomplex. Hoe anders is het aanzien nu. Strak, netjes en modern. Met een keurig rijtje bellen en postbussen aan de buitenzijde. Na een grondige renovatie werden afgelopen januari 26 appartementen en studio’s opgeleverd aan Weerdsingel O.Z.10.Grote vraag
Het complex is onderdeel van Havaa Apartments, dat inmiddels tien locaties in de stad beheert, met in totaal zo’n 120 appartementen en studio’s. Havaa Apartments werd opgericht in 2010, vertelt Denise van de Hee, die verantwoordelijk is voor de back office. “De eerste tijd liep het nog niet zo goed, maar toen we bekender werden, kwam er steeds meer vraag naar appartementen en studio’s.” Dat blijkt uit de grote groei, die nog niet ten einde lijkt. Dit jaar werden naast de Weerdsingel ook appartementen aan de Huizingalaan gerealiseerd. “De locaties zitten allemaal om en nabij het centrum en mensen vinden het vaak handig dat ze – in tegenstelling tot een hotel - kunnen koken in het appartement,” verklaart Denise het succes.

Ouders van studenten
Het grootste deel van de gasten huurt de appartementen voor langere tijd - expats bijvoorbeeld. Dan wordt een maandprijs overeengekomen. De appartementen en studio’s kunnen ook voor kortere tijd geboekt worden. Niet alleen toeristen en zakenmensen doen dat; ook ouders van Utrechtse studenten verblijven regelmatig in een appartement van Havaa om even hun kinderen te bezoeken.

De appartementen aan de Weerdsingel hebben een fraaie, strakke inrichting. De gasten die aan de voorkant verblijven hebben bovendien uitzicht over de singel en voor de gelukkigen aan de achterkant is een balkonnetje of zelfs tuintje bij de prijs inbegrepen. Eén lastig dingetje heeft de locatie wel: de straatnaam. Het gebeurt wel eens dat gasten door de taxi aan de Weerdsingel Westzijde worden afgezet. Met zware koffers betekent dat nog best een eindje sjouwen… AD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 5, Oktober

Duifstraat leeft op straat
lees artikel

Appartementen aan de Weerdsingel Oostzijde
lees artikel

Het beste uit jezelf halen
lees artikel

Hoe was het in de jaren '70?
lees artikel

Koekoekschool krijgt nieuw hart
lees artikel

Kunst in een stalling
lees artikel

Rocking chair rocks!
lees artikel

Chinese geldplant
lees artikel