Votulastkrant logo

Beroemd door plant tegen roze wand

Op een dag langs een roze muur fietsen met een plant ervoor en een idee is geboren. Lotte van Baalen werkt als pedagoog bij verschillende instanties in de buurt, maar timmert daarnaast ook hard aan de weg in de kunstwereld. Met haar Instagrampagina @PlantsOnPink kreeg ze afgelopen jaar binnen no time duizenden volgers. Dat bleef niet onopgemerkt; onlangs werd ze uitgenodigd voor de New York Design Week.

Lotte’s carrière is er duidelijk een van ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’. Met beeldend kunstenaars als ouders, was het Lotte duidelijk dat ze dát vooral niet wilde gaan doen. “Het kunstenaarschap leek me veel te vermoeiend; dat altijd maar met jezelf bezig zijn.” Ze deed wel twee jaar Kunstacademie, maar studeerde daarna Pedagogiek. Maar hoewel ze het werken met kinderen heerlijk vindt, krijgt ze steeds meer door dat er toch echt kunstzinnig bloed door haar aderen vloeit. “Ik voel me wel een kunstenaar.”

GEFASCINEERD DOOR KLEUREN
Lotte is al haar hele leven gefascineerd door kleuren, vooral door kleurencombinaties. “Het mooist vind ik de combinaties met iets te veel contrast, die een beetje vloeken. Roze en groen bijvoorbeeld.” Toen ze vorig jaar langs een roze muur fietste met een groene plant ervoor, was het idee voor @PlantsOnPink geboren. Het werkt zo: via allerlei kanalen (mail, Facebook, Instagram) sturen mensen van over de hele wereld foto’s naar Lotte van – de naam zegt het al – planten voor een roze achtergrond. Lotte selecteert de mooiste foto’s en plaatst er iedere dag één op haar Instagramaccount.35.000 VOLGERS
Na een maand had het account al duizend volgers, een jaar later zijn dat er bijna 35.000. Lotte verklaart die populariteit door een goed social mediabeleid en de pure, esthetische, mooie beelden. Inmiddels staat @PlantsOnPink volop in de aandacht. Lotte doet wekelijks interviews met media; vooral internationale bladen, maar bijvoorbeeld ook de Grazia. En nu dus de Votulastkrant, waar ze overigens net zo blij mee is (“Ik woon al mijn hele leven in de Vogelenbuurt en lees het krantje altijd met veel plezier”).

NEW YORK DESIGN WEEK
Afgelopen mei kwam haar hoogtepunt als kunstenares tot nu toe: de New York Design Week, waar ze voor was uitgenodigd. Op een grote roze muur in een ruimte in Brooklyn konden bezoekers op magnetisch papier uitgeprinte afbeeldingen van planten plakken, om zo hun eigen plants on pink te creëren. Een fantastische week met geweldige reacties, zegt Lotte. “De Amerikanen hebben een hoge gunfactor: ze vinden het fantastisch als je iets moois hebt gemaakt en daar succes mee hebt. Dat is heel fijn.”

@PlantsOnPink smaakt naar meer. Er staan alweer nieuwe projecten op de rol. Hoe en wat is nog niet helemaal duidelijk: zal ze zich conceptstylist, online influencer, trendwatcher, creative director of toch iets anders noemen? De toekomst zal het uitwijzen. Vooralsnog kunnen ouders en kinderen in ieder geval gerustgesteld zijn: haar werk als pedagoog zal ze nog niet opzeggen. AD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 4, Juli augustus september

Het nieuwe inzamelen = zelf wegbrengen?
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Pluk geluk
lees artikel

Ton en Elza vertellen
lees artikel

Springkussens en suikerspinnen
lees artikel

Park Picknick Poëzie
lees artikel

Beroemd door plant tegen roze wand
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel