Votulastkrant logo

Rubriek: Te gast in Votulast

Utrecht trekt toeristen uit de hele wereld. Ook in Votulast strijken ze neer. Onze wijk telt verschillende Bed & Breakfasts; van luxe appartementen tot kamers drie hoog achter. Dit keer: ‘La Loggia’ aan de Willem van Noortstraat.Op de eerste verdieping van haar huis heeft Cocky Barendregt Bed & Breakfast ‘La Loggia’. Zelf vindt ze het overigens meer een logement. “De naam verwijst naar het overkapte balkon dat zich aan de achterkant van het logement bevindt. Op dit balkon kun je heerlijk zitten en heb je een prachtig uitzicht op de diepe tuin. Vroeger stond er een boomgaard, enkele fruitbomen staan er nog.”

WAARDERING
“Een paar jaar geleden besloot ik de eerste verdieping als logement in te richten. In twee jaar heb ik grotendeels zelf de verdieping verbouwd en modern en nostalgisch ingericht. Mensen kiezen heel bewust voor La Loggia omdat ze het mooi vinden. En natuurlijk vanwege de ligging. We zitten vlakbij het centrum, er zitten leuke restaurantjes en café’s in de buurt en de supermarkt is vlakbij.” Trots laat Cocky een sticker zien van booking.com, de site waarop ze haar logement te huur aanbiedt. Er staat een 9,4 op. Het is de waardering die logees hebben toegekend aan dit verblijf.

UTRECHT ALS UITVALSBASIS
Cocky verhuurt La Loggia het hele jaar door. Ze is tevreden over de aanloop. “Ik krijg eigenlijk alleen maar toeristen uit het buitenland en van hen hoor ik dat ze bewust gekozen hebben voor Utrecht. Naast een bezoek aan de stad gebruiken ze Utrecht ook als uitvalsbasis voor een bezoek aan Amsterdam.”

AL DIE NATIONALITEITEN
Met booking.com mikt Cocky op toeristen die maximaal een paar dagen in La Loggia verblijven. Er zit geen keuken op de verdieping waardoor mensen er niet zelf kunnen koken. Ook serveert ze geen ontbijt; daar heeft ze ook geen tijd voor, ze werkt gewoon overdag. “De gasten hebben een eigen voordeur naar de eerste verdieping waardoor ze kunnen doen en laten wat ze willen. Ik heb vrijwel alleen goede ervaringen met mijn gasten. Het is uiteindelijk nog best veel werk een logement aan huis, maar het is zo leuk om al die nationaliteiten te ontmoeten, ik ben blij dat ik er ooit mee begonnen ben.” HJB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 4, Juli augustus september

Het nieuwe inzamelen = zelf wegbrengen?
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Pluk geluk
lees artikel

Ton en Elza vertellen
lees artikel

Springkussens en suikerspinnen
lees artikel

Park Picknick Poëzie
lees artikel

Beroemd door plant tegen roze wand
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel