Votulastkrant logo

Rubriek: Te gast in Votulast

Utrecht trekt toeristen uit de hele wereld. Ook in Votulast strijken ze neer. Onze wijk telt verschillende Bed & Breakfasts; van luxe appartementen tot kamers drie hoog achter. Deze keer: een Airbnb aan de Willem van Noortstraat.

Airbnb is een online internationale marktplaats waar particulieren woonruimte voor verhuur kunnen aanbieden. Dat varieert van kamers, appartementen tot complete huizen, en dat in 190 landen. Het werkt als volgt: je maakt een account aan bij Airbnb.com, maakt foto’s van je huis of appartement dat je wil verhuren, schrijft er een pakkende tekst bij en als je daarna op ‘enter’ klikt staat je huis in de verhuur voor de periodes die je hebt gekozen. “Zo ging het bij ons ook,” vertelt Michel Jacobs, die in het dagelijks leven samen met zijn partner Hedwig Maes aan de Willem van Noortstraat als interieurontwerper VOF Het Huis bestiert.

“In het bovenhuis woonde een vriend van ons en nadat hij verhuisd is hebben we besloten het deels via Airbnb te verhuren. De advertentie op de site van Airbnb is erg belangrijk. Van veel gasten horen we dat ze voor ons verblijf gekozen hebben omdat het er op de foto’s zo leuk uitziet. En ja, met onze achtergrond zijn we dat ook wel aan onze stand verplicht. Nadat het leeg kwam te staan hebben we met behulp van Marktplaats het appartement mooi ingericht met vintage meubelen. En dat wordt door onze gasten op prijs gesteld.”

“We bieden het appartement op diverse tijdstippen van het jaar aan. Buiten de vakanties om wordt het vooral verhuurd aan mensen die tijdelijk aan de universiteit werken. Op dit moment zit er een stel uit Noorwegen in die het voor een wat langere periode huurt. In de vakantieperiode krijgen we gasten uit de hele wereld die hier één of meerdere nachten verblijven. En soms wordt je op deze wijze meer betrokken bij de buurt. Hier verderop woont een stel die een kindje verwachtte. De ouders van één van hen wonen in Italië. Die hebben in de periode rond de geboorte hier overnacht. Heel mooi om zo indirect bij zo’n bijzondere gebeurtenis betrokken te worden.”

Michel kan het iedereen aanraden die ruimte in huis overheeft voor logees. “Je leert mensen van over hele wereld kennen en wij hebben tot nog toe alleen maar goede ervaringen met gasten via Airbnb.” HJB

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 3, Mei

Alles in een zak proppen werkt niet
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

De tuin die de straat veroverde
lees artikel

Jur vertelt...
lees artikel

Studenten klussen in de wijk
lees artikel

Schoon! Met dank aan Diny
lees artikel

Tussen – religieuze – Kunst en Kitsch in de Josephkerk
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel