Votulastkrant logo

De keukenprins van café Prins

Bijna een jaar geleden wisselde wijkrestaurant Prins aan het Willem van Noortplein van eigenaar. Nadat Barry Prins en zijn vrouw Annet de zaak verkochten, werd in één lang weekend het volledige interieur gerestyled. De klassieke aankleding werd vervangen door een frisse kleur op de muur, de grote bar achterin maakte plaats voor een kleinere witte variant vooraan bij de deur. Vaste waarde in al deze veranderingen: Tjitze van Roeden, de kok. Hij kent de gasten, zwaait continu naar bekenden die boodschappen hebben gedaan bij overbuurman Albert Heijn en heeft de kinderen in de buurt van peuters tot pubers zien groeien.

Tjitze van Roeden
Tjitze van Roeden


Tjitze: “Ik woon zelf niet in de buurt, maar het is bijzonder om er toch zoveel mensen te kennen. De stamgasten zijn bekenden, ze delen hier lief en leed en als kok krijg ik dat ook mee. Veel van de gasten herken ik bij binnenkomst, ik kan dan al raden wat ze die avond gaan eten.”

Heftige tijd
Al sinds 2005 staat Tjitze in de keuken van café Prins. Hij kwam er werken toen Barry Prins café Noort overnam en er café Prins van maakte. Rond 2007 kwam Fleurtje Janssen erbij en vanaf dat moment vormden Barry, Annet, Tjitze en Fleurtje het vaste team. Tjitze: “Toen Barry ziek werd, namen Fleurtje en ik al veel over, we draaiden de zaak al. Ik vond het een heftige tijd. Veel gasten vroegen hoe het met Barry ging. Hartverwarmend, die belangstelling, maar ook verdrietig om telkens weer te moeten vertellen.”

Hecht team
Onder de nieuwe eigenaren vormen Tjitze en Fleurtje nog steeds een hecht team. Tjitze: “Omdat de nieuwe eigenaren van Prins meerdere zaken hebben, onder andere de Ierse pub Mick O’Connells op de Jansdam, zijn ze hier maar weinig. Wij bestieren de dagelijkse gang van zaken.” Nu Fleurtje met zwangerschapsverlof is, draait Tjitze de zaak.

Stamgasten
Niet alleen hij is de zaak trouw, ook sommige gasten komen er al jaren. Eén van de tafels wordt bijna iedere donderdag bevolkt door Kim, Gert en Tibor. Kim: “We zijn hier eigenlijk iedere week te vinden, hier vieren we de start van ons weekend. Het is heerlijk om zo dichtbij een stamcafé te hebben. Fantastisch om na het boodschappen doen even hier op het raam te kloppen, twee vingers op te steken en te weten dat er die avond op je gerekend wordt. Na al die jaren ben ik gehecht geraakt aan de kookstijl van Tjitze. Heerlijk!”

De kaart
De gerechten op de kaart bedenkt Tjitze zelf. Samen met zijn nieuwe keukenmaatje Driss. Ze bedenken nieuwe combinaties, proeven deze, bieden ze naast de kaart aan en als het goed genoeg is, verdient een gerecht een plek op de kaart. De stijl van Tjitze? “Seizoensgebonden gerechten en ‘eetcafé classics’ met een net iets andere twist. En een goede prijs-kwaliteit verhouding. Al zeg ik het zelf.”” GM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 2, Maart

Schelpenmuseum sluit deuren
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Bakkie troost in café Averechts
lees artikel

Liesbeth vertelt...
lees artikel

Veilig Votulast
lees artikel

Wijkverhalen
lees artikel

Waar is de kap van de molen gebleven?
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel

De keukenprins van café Prins
lees artikel