Votulastkrant logo

Rubriek: Marktplaats in de wijk

Marktplaats.nl; wie kent het niet? Sinds 1999 zijn er dagelijks 1.3 miljoen mensen actief op de grootste advertentiesite van Nederland. Er worden gemiddeld 350.000 nieuwe advertenties per dag geplaatst. Ook onze mede-Votulastbewoners zijn actief op het platform. Wat verkopen zij zoal of waarnaar zijn zij op zoek? In deze serie zoeken we contact met verkopers van opmerkelijke goederen.

Bij het afschuimen van Marktplaats komen we een opmerkelijke aanbieding tegen: Griftsteede verkoopt geit Plok voor 50 euro. Ze is geboren in 2011 en opgegroeid op de kinderboerderij, zo valt in de advertentie te lezen. Iemand een lieve geit nodig voor in de achtertuin?

Mag dat eigenlijk zomaar, een geit kopen?
Everhard van Veen, locatie coördinator Griftsteede: “Je moet dan wel een Uniek Bedrijfs Nummer (UBN) hebben en geregistreerd staan als houder van dieren. Over het algemeen reageren fokkers, hobbyhouders en kinderboerderijen op deze advertentie. Wanneer mensen reageren die niet weten wat het inhoud om een geit te houden en te verzorgen, hebben we dat snel in de gaten en gaan we in gesprek. Een geit houden in je achtertuin in de stad is afhankelijk van de grootte van je achtertuin, de middelen die je hebt én je kennis.”Waarom moet Plok weg?
“(Kinder)boerderijen - en dus ook Griftsteede - houden, verhandelen en fokken dieren. Dat brengt een overschot met zich mee, en soms behoefte aan wijzigingen in het dierenbestand. Wanneer we dieren ‘over’ hebben, gaan ze in de verkoop en soms betekent dat ook naar de slacht. De te koop staande Nederlandse Landgeit is mooi en een goede vertegenwoordiger van het ras. We verwachten binnenkort lammeren van de schapen en de dwerggeit. Hierom hebben we besloten tot verkoop.” FK

Reacties

AAN UW AANDACHT
Ik ben mevrouw DOMINIQUE, het gaat om mijn goede trouw, daarom mijn dankbaarheid jegens de eerste persoon die mij zal antwoorden nadat hij mij heeft gelezen.
Als u mij leest, neem dan de juiste beslissing om mij dringend te antwoorden, of neem contact met mij op via e-mail Personeel: motquindominique55@gmail.com
Met vriendelijke groeten
door MOTQUIN op maandag 4 mei 2020 om 08:05

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 2, Maart

Schelpenmuseum sluit deuren
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Bakkie troost in café Averechts
lees artikel

Liesbeth vertelt...
lees artikel

Veilig Votulast
lees artikel

Wijkverhalen
lees artikel

Waar is de kap van de molen gebleven?
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel

De keukenprins van café Prins
lees artikel