Votulastkrant logo

Veilig Votulast

Afgelopen januari begon Marjan Potze als ‘gebiedsmanager veiligheid Noordoost’. Ze is de gemeentelijke partner voor de wijk wat betreft veiligheid.De eerste weken heeft Marjan kennisgemaakt met de andere partijen die zich daarmee bezighouden: onder andere de politie, Toezicht en Handhaving, jongerenwerkers, bewoners en sociaal makelaars. “Met elkaar kijken we naar de veiligheid in de wijk om die zo goed mogelijk te waarborgen.”

Hart voor de wijk
Wat opviel bij de ontmoetingen is de betrokkenheid: “Het enthousiasme over de wijk kom ik op alle terreinen tegen, de mensen die ik tegenkom werken met hart voor de wijk.” Thema’s waar altijd op ingezet worden zijn woninginbraak, fietsendiefstal, autokraak, vernieling en overlast door jongeren. “Het aantal woninginbraken is gedaald, en dat willen we natuurlijk zo houden. Het aantal fietsendiefstallen in de wijk is hoog, dus daar hebben we gericht aandacht voor en daar worden acties op ingezet, binnenkort is er weer een fiets-graveeractie.”

Overlast
Het gevoel van veiligheid en het ervaren van overlast is subjectief, geeft Marjan aan. “Je herkent dat wel: op bijvoorbeeld drukke momenten kun je minder hebben van je omgeving. Votulast is een volle wijk, waar mensen dicht op elkaar wonen, dus je hebt veel met elkaar te maken.” Ervaar je overlast dan kun je dat melden: “Wij hebben veel voordeel van bewoners die signaleren en melden: hoe meer meldingen, hoe beter wij ons werk kunnen doen.”

www.utrecht.nl/melding-wens-klacht-bezwaar MV

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 2, Maart

Schelpenmuseum sluit deuren
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Bakkie troost in café Averechts
lees artikel

Liesbeth vertelt...
lees artikel

Veilig Votulast
lees artikel

Wijkverhalen
lees artikel

Waar is de kap van de molen gebleven?
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel

De keukenprins van café Prins
lees artikel