Votulastkrant logo

Rubriek: Te gast in Votulast

Utrecht trekt toeristen uit de hele wereld. Ook in Votulast strijken ze neer. Onze wijk telt verschillende Bed & Breakfasts; van luxe appartementen tot kamers drie hoog achter. Deze keer: Studio Zaagmolen.

Marije van Zomeren en Jeroen van der Vlies wonen al sinds 2000 in een bovenwoning aan de Zaagmolenkade, een rustige en verkeersarme straat in Tuinwijk-West. Onder hun huis bevond zich een bedrijfsruimte die jarenlang dienst had gedaan als timmermanswerkplaats. Het bleek een ideale locatie voor een short stay appartement.Alles eruit gesloopt
De ruimte werd in 2007 aangekocht, grondig opgeknapt en vanaf 2009 als appartement aan toeristen verhuurd. “Toen we het aankochten was het een enorme bouwval, zo gammel dat we alles eruit hebben gesloopt en opnieuw erin gezet,” vertelt Marije. “Met hulp van een Utrechtse architect hebben we de ruimte om laten bouwen tot een modern appartement in Dutch design stijl, compleet met ingebouwde lichtstraat.”

Het resultaat: een ruime en luxe ruimte, met grote woonkamer, moderne keuken, zitkamer en eigen achtertuin. Aan de voorzijde twee grote ramen met uitzicht op de Zaagmolenkade. Eigentijdse meubels, waaronder originele bankjes uit de wachtruimte van Schiphol, bepalen het interieur.

Oud en nieuw
Door het eigentijdse karakter van het appartement zou je als bezoeker bijna vergeten dat je je in een oud herenhuis uit 1910 bevindt. Jeroen: “Het leuke is dat het zo sterk contrasteert met elkaar. Boven hebben we een authentiek, vroeg 20e-eeuws woonhuis, beneden een modern appartement. In feite is de begane grond dan ook het meest luxe deel van het pand.”

Boek vol schrijven
Het appartement wordt zo’n 24 dagen per maand verhuurd, het hele jaar door. Toeristen uit de hele wereld weten de weg naar Studio Zaagmolen te vinden. “We krijgen veel gezinnen met kinderen te gast, maar ook zakenlieden, bezoekers van het jaarlijkse Festival Oude Muziek en ouders van studenten die in de stad studeren,“ vertelt Jeroen. “Het is een heel gemêleerd gezelschap.”

Het contact met zoveel verschillende gasten is wat het werk zo leuk maakt. Marije: “Het is ontzettend leuk om allemaal gasten uit binnen- en buitenland te ontvangen. Je kunt je gasten wat vertellen over Utrecht en Nederland en hoort omgekeerd de meest uiteenlopende verhalen uit alle delen van de wereld. Ik zou er zo een boek over vol kunnen schrijven!” IK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 2, Maart

Schelpenmuseum sluit deuren
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Bakkie troost in café Averechts
lees artikel

Liesbeth vertelt...
lees artikel

Veilig Votulast
lees artikel

Wijkverhalen
lees artikel

Waar is de kap van de molen gebleven?
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel

De keukenprins van café Prins
lees artikel