Votulastkrant logo

Brinkers Tapijten stopt

Peter Brinkers, al veertig jaar verkoper van vloerbedekking en gordijnen, heeft met ingang van dit jaar zijn zaak in de Koekoekstraat gesloten. Hiermee komt een einde aan een winkel waar buurtgenoten zestig jaar terecht konden voor tapijten, zonweringen, gordijnen én een vakkundige mening daarover. Met het verdwijnen van Brinkers Tapijten verdwijnt één van de laatste winkels uit de Koekoekstraat.

Brinkers nam in 1975 de winkel van de heer Gerritsen in de Koekoekstraat over en bouwde de winkel uit tot een gerenommeerd adres voor huisstofferingen. Eenmaal op pensioengerechtigde leeftijd had Brinkers (67) uiteraard zijn winkel het liefst aan iemand overgedragen, maar dat lukte niet. “Het is de laatste jaren erg moeilijk om een winkel open te houden. Vroeger liepen de zaken zo goed dat ik meerdere mensen in dienst had. De afgelopen tijd viel er weinig te verdienen en stond ik alleen in de winkel. Ik hield genoeg over voor mezelf, maar de verdiensten zijn eigenlijk te laag om alle vaste lasten te dragen.”

Peter Brinkers
Peter Brinkers


Vertrouwen
Brinkers heeft een eigen visie op de wijze waarop hij klanten hielp en die visie werd gewaardeerd. “Als een klant hier binnenkwam, had hij meteen met de eigenaar en al mijn betrokkenheid te maken. Ik hielp de mensen graag aan een goed advies en vond het mooi als zich dat dan terugbetaalde in vertrouwen. Dat voelen en waarderen mensen. Ze voelden ook dat ik het gênant vond als er een keer iets misging. Dat vertrouwen ging soms zo ver dat mensen die niet konden kiezen uit verschillende stalen zeiden: “Meneer Brinkers, u moet maar zeggen wat er op moet.”

Geen finale opruiming
Die visie blijkt ook uit de keuze om geen finale opruiming van de winkelvoorraad te houden. “Ik heb altijd gewerkt op basis van goed advies. Als ik na een adviestraject dan de vraag kreeg of er niet een paar tientjes van de prijs afkonden, ging wat mij betreft de hele koop niet door. Ik gun mensen goede kwaliteit en dan moet men mij mijn verdiensten gunnen. Als ik nu uitverkoop zou houden, dan gaat dat tegen mijn jarenlange werkwijze in.”

Eigen keuze
Brinkers ziet de sluiting niet als een verdrietige gebeurtenis. “Het is jammer dat het ophoudt, maar ik ben blij dat ik uiteindelijk zelf de keuze maakte om te stoppen en niet een ander. Het geeft ruimte om leuke dingen te doen: ik hoop vaker naar Zweden te kunnen reizen om mijn dochter en kleindochter te kunnen zien.”

Brinkers Tapijten gaat door
De winkel verdwijnt uit de Koekoekstraat, maar blijft wel bestaan. “Ricardo van Deudekom, waar ik al vijftien jaar mee samenwerk, neemt het werk over: het advies en de service. Hij werkt helemaal online en zo blijft mijn bedrijfsnaam toch bestaan: www.brinkerstapijten.nl.” NVDH

Reacties

Geachte redactie,

Wat is het leuk om na 5 jaar dit verhaal weer eens te lezen.
Het gaat goed met mij.

We wonen al weer zo'n 5 jaar in Culemborg en bezitten ca. 3 1/2 jaar een huis in Zweden.
Daar zijn we ongeveer 8 maanden per jaar.

photos.google.com/u/2/share/AF1QipPp7aRl-GG8MAKD7t0mOYfl8ewSFKrn1DjJR1VnqOCr38hLqSNB0RQoxTwNmoO_ZA/photo/AF1QipPcH2N0hXow1zxzI4phGyskL1yrAYP0yF-AXrdm?key=OVFnWVVJVEJvb3V0VDVxVjEzOWxuMkxmUmM4UjZ3

Bij het huis zit een erg grote tuin van 8000 m2 dus werk genoeg. Ik denk nog wel eens terug aan de tijd dat ik de zaak had maar veel tijd om te denken heb ik niet. Er wacht altijd weer een volgende klus.

Nog erg veel dank dat jullie aandacht hadden voor de sluiting van de zaak.

Veel geluk en gezondheid.

Peter Brinkers
door Peter Brinkers op woensdag 2 december 2020 om 18:02

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 1, Januari

Hoe verder met de Josephkerk?
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Rechtstreeks van de boer naar het Griftpark
lees artikel

Hennie vertelt...
lees artikel

Brinkers Tapijten stopt
lees artikel

Over de drempel in Votulast
lees artikel

Muziek proeven aan de Bemuurde Weerd
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel