Votulastkrant logo

Rubriek: Te gast in Votulast

Utrecht trekt toeristen uit de hele wereld. Ook in Votulast strijken ze neer. Onze wijk telt verschillende Bed & Breakfasts; van luxe appartementen tot kamers drie hoog achter. Deze keer: Het gekroonde visje aan de Lauwerecht.

Ooit willen Willem de Bruijn en Brun Conradi misschien een toeristische accommodatie in Italië beginnen. Om uit te proberen hoe de omgang met gasten zou bevallen, startten zij drie jaar geleden eerst hun B&B aan huis: Het gekroonde visje. Op de benedenverdieping van hun huis aan de Lauwerecht sliepen eerst hun oudste twee kinderen. Toen zij de deur uitgingen, kon die verdieping prachtig dienst doen als B&B.

Kijken door de ogen van je gasten
En het bevalt, dat is inmiddels duidelijk. “Ik voel me een ambassadeur van Utrecht,” zegt Brun. “Het is ontzettend leuk om de mooie plekken van je stad over te dragen. Als je door de ogen van je gasten kijkt, zie je weer hoe uniek Utrecht eigenlijk is, met de mooie grachten bijvoorbeeld.” Het stel geeft gasten altijd een lijst mee met leuke, aparte winkeltjes en restaurants in de wijk en in het centrum.

Willem werkt dicht bij huis en ontvangt de meeste gasten. Het gros van hen komt uit Nederland. Veel jonge stellen, af en toe fietsers, opvallend vaak moeders en dochters en soms zakelijke gasten. Ook komen er regelmatig Vlamingen. “Die zijn altijd superaardig en positief,” aldus Willem. Ze voelen zich meestal thuis in Utrecht, dat blijkbaar een soort Belgische sfeer heeft.

Eén keer bracht een pasgetrouwd stel hun huwelijksnacht door in Het gekroonde visje. Dat vonden de gastheer en gastvrouw wel wat spannend: het is immers een belangrijke nacht. Brun: “Toen heb ik natuurlijk iets extra’s gedaan, met rozenblaadjes en aardbeien en zo.”

Willem de Bruijn en Brun Conradi
Willem de Bruijn en Brun Conradi


Historie van Het gekroonde visje
Brun is ruimtelijk vormgever, Willem grafisch vormgever. Met de inrichting – mooie vintage vondsten van Marktplaats, smaakvolle kleuren, licht en ruim – zit het dus wel snor.

Extra aandacht is er voor de historie van de plek. Bij een verbouwing van de benedenverdieping in 2004 stuitte het stel op allerlei pijpjes van klei. Ze kwamen erachter dat in Lauwerecht - toen nog een aparte gemeente - veel pijpenmakers en pottenbakkers zaten. Net buiten de stadsmuren, in verband met brandgevaar. Iedere pijpenmaker had een eigen merkje en ‘het gekroonde visje’, met in het logo water dat de Vecht symboliseert, is zo’n merkje.

De naam van de B&B was gevonden. En met de komst van Het gekroonde visje werden een gastheer en gastvrouw geboren. AD

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2016 no. 1, Januari

Hoe verder met de Josephkerk?
lees artikel

Te gast in Votulast
lees artikel

Rechtstreeks van de boer naar het Griftpark
lees artikel

Hennie vertelt...
lees artikel

Brinkers Tapijten stopt
lees artikel

Over de drempel in Votulast
lees artikel

Muziek proeven aan de Bemuurde Weerd
lees artikel

Marktplaats in de wijk
lees artikel