Votulastkrant logo

Rubriek: Oud en Nu

De rotonde aan de Weerdsingel

Hoe zag Votulast er vroeger uit? Dit jaar gaan we in onze Votulast-tijdmachine zes keer terug naar een herkenbaar punt in de buurt en laten we je zien wat er is veranderd. Dit keer: de rotonde aan de Weerdsingel.

De bakkerij op de ene hoek en het Elektrotechnische bureau Besselse op de andere zijn verdwenen, maar aan het drukke verkeer lijkt weinig veranderd in zeventig jaar tijd: op de rotonde bij de Noorderbrug rijden fietsers nog steeds alle kanten op. Anno 2015 zelfs tegen het verkeer in. De foto van het Utrechts Archief is gemaakt in 1943.
Reacties

,Wat de oude foto uit 1943 betreft ,het huis boven de Edelbakkerij Grootendorst daar ben ik in 1939 geboren.Mijn vader had er een tandartsen praktijk van 1934 -1978. Zelf ben ik er 12 jaar assistente geweest. Op de huisdeur rechts naast de etalage zie je het bord zitten met de naam en de tijden waarop de praktijk open was, Bord heb ik uiteraard als aandenken. vriendelijke groeten.
door Julie Veenendaal- Knieriem op woensdag 11 augustus 2021 om 23:57

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 6, December

Belastingkantoor gaat tegen de grond
lees artikel

Wijk als werkterrein
lees artikel

Plein met fleur
lees artikel

Over de grens
lees artikel

Schatzoeken in het park
lees artikel

Tweede leven voor een boom
lees artikel

Het verhaal achter de muziek
lees artikel

De rotonde aan de Weerdsingel
lees artikel