Votulastkrant logo

Wijkverhalen

Het roer om!

"We kijken er ontzettend naar uit om iets op te zetten wat helemaal van onszelf is, waar we onze passie in kwijt kunnen. Het is een enorme uitdaging." Marianne van Meerendonk en Dick Hoevenaars uit de Lijsterstraat vertrokken op 15 april 2011 met hun kinderen Bent en Zeb naar Zuid-Frankrijk.

Sinds kort zijn ze daar de eigenaars van camping La Tuque in de Lot. Het is een combinatie tussen een gezinscamping en een natuurcamping. Het ligt deels in het bos. Naast verschillende verhuuraccommodaties is er plaats voor 90 tenten. Het heeft onder andere een zwembad, tennisbaan, restaurant en een bar. De camping is direct klaar voor gebruik. Zelf gaan ze in het huis bij de camping wonen.

Zeb Hoevenaars, Marianne van Meerendonk, Bent Hoevenaars en Dick Hoevenaars
Zeb Hoevenaars, Marianne van Meerendonk, Bent Hoevenaars en Dick Hoevenaars


jeugdwens
"Voor mij is het een jeugdwens geweest om een camping in Frankrijk te hebben," vertelt Dick. "Lange tijd verdween dat naar de achtergrond. Ik had een leuke, maar zware baan als cameraman. Dat was lastig te combineren met een gezin, daarom ben ik daar mee gestopt. Toen begon het idee van een eigen camping weer te kriebelen." Marianne heeft vroeger een touroperatingbedrijf gehad. "Ik vond het heerlijk om zelf iets op te zetten. Op een gegeven moment moest ik stoppen met het bedrijf en heb ik verschillenden banen gehad. Maar hoe leuk die ook waren, de uitdaging om zelf iets op te zetten heb ik altijd gemist.

favoriet
Uiteindelijk hebben ze ongeveer vier jaar naar deze camping gezocht. "Het is lastig, want je wilt een camping die goed bij je past. Na drie jaar zoeken hebben we een pauze ingelast. We zijn met z'n allen zes maanden op reis gegaan, naar Afrika en Azië. In de laatste maand besloten we om nog tot de winter door te zoeken naar een camping. De koffers waren nauwelijks uitgepakt, toen Dick alweer op weg was naar Frankrijk om een aantal campings te bekijken. Er zaten twee goede kandidaten bij, waaronder La Tuque. In de zomer hebben we een weekje op beide campings gestaan. Uiteindelijk is het deze geworden. Bent en Zeb waren daar erg blij mee, want dit was hun favoriet." Uiteindelijk heeft het nog even geduurd voordat alles rond was, maar sinds 15 april is de camping van hen.

dorpje
Hoewel Marianne en Dick erg uitkijken naar het nieuwe avontuur vinden ze het ook wel moeilijk om hun buurt achter te laten. "We wonen al ruim twintig jaar aan het pleintje in de Lijsterstraat. Dat is eigenlijk een dorpje op zich. Iedereen kent elkaar. Ons hele leven vindt plaats in deze buurt. De school en vriendjes van Bent en Zeb, onze vrienden, de eetclub, feestjes enzovoorts. Onze buren zijn ook echt onze vrienden." Bent en Zeb zullen de buurt ook heel erg missen. "Vooral het huis en het pleintje en de bomen, de speeltuin en de tuin en de vijver en hun vriendjes Tim en Job." Maar zij komen gelukkig wel langs op de camping in Frankrijk waar ze samen kunnen spelen.

Wil je Marianne, Dick, Bent en Zeb opzoeken in Frankrijk, dan kan dat. Informatie over de camping is te vinden op www.la-tuque.info. MT

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 3, april 2011

Excursie Stadsnatuur
lees artikel

Herinrichtingsplannen stuiten op onwil bewoners
lees artikel

Eten voor 55-plussers in Buurtcentrum De Leeuw
lees artikel

De Votulastkrant online!
lees artikel

Frisse lucht in Votulast
lees artikel

Het roer om!
lees artikel

Van Humboldtstraat
lees artikel

Denise Cremers
lees artikel

EXCURSIE Natuur in Votulast
lees artikel