Votulastkrant logo

De Votulastkrant online!

"Hebben jullie ook een website?" Die vraag kreeg onze redactie regelmatig. Tot nu toe moesten we die altijd ontkennend beantwoorden. Nu is het eindelijk zover: het antwoord is voortaan: "Ja"! De Votulastkrant is online.

Norbert van der Hulst is al enkele jaren redacteur bij de Votulastkrant. Samen met een webdesigner zette hij de site op. "Het duurde lang voordat de Votulastkrant met een site kwam, maar we hebben er dan ook lang over nagedacht om iets in de lucht te krijgen wat ook echt meerwaarde zou hebben voor de buurt. Het moest meer worden dan alleen een archief met oude kranten."
Wat biedt de site?
"Je kunt artikelen per onderwerp teruglezen. Zo krijg je een goed beeld van de ontwikkelingen op dat gebied in de wijk. Denk bijvoorbeeld aan informatie over de Talmalaan. Met één klik kun je nu zien welke artikelen er eerder over dit onderwerp verschenen zijn. Op het moment hebben we al 22 trefwoorden, maar dat zullen er in de toekomst natuurlijk nog veel meer worden. Op die manier kun je als redactie ook dossiertjes opbouwen over onderwerpen waar we vaak over schrijven."

Hoever gaat het archief terug?
"In elk geval komen alle kranten vanaf begin 2009 op de site te staan. We moeten nog even kijken of we oudere jaargangen ook nog voor een deel toe kunnen voegen."

Wat kan je nog meer vinden op de site?
"Met een site kunnen we veel actueler zijn dan met de tweemaandelijkse papieren uitgave. De agenda kan nu continu worden aangepast, dus als er aankondigingen van activiteiten zijn kunnen deze direct geplaatst worden. En we kunnen nu met social media wat doen, door plaatsing van twitterberichten over Votulast. We willen een echt platform zijn voor de wijk: als je wat wilt weten over deze wijk moet je bij ons zijn! We hopen op veel reacties."

Meer contact met buurtbewoners?
"Natuurlijk. We hopen dat het zo makkelijker wordt om te reageren op stukken, of onderwerpen aan te dragen voor de krant. Je kan een berichtje achterlaten met je mening over een artikel en ook de reacties van anderen lezen. En er is een prikbord voor buurtbewoners."

Een prikbord?
"Daar is een website een goed medium voor. Vroeger hing je misschien een briefje op in de bibliotheek, maar dat mag nu niet meer. Nu kun je met je oproepjes bij ons terecht. Op die manier hopen we wijkbewoners bij elkaar te brengen. Misschien ben je op zoek naar een wandelmaatje, of iemand die het leuk vindt om in de vakantie op je konijn te passen. Of zoek je gewoon iemand om 's ochtends eens gezellig koffie mee te drinken. Het prikbord is niet voor commerciële advertenties. Met de papieren krant probeerden we ook al het wijkgevoel te versterken, en dat proberen we met de website natuurlijk ook. Ga met zijn allen vooral kijken en laat van je horen! Laat zien dat je onderdeel uitmaakt van de wijk en gebruik daarvoor dit nieuwe platform." FK

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

no. 3, april 2011

Excursie Stadsnatuur
lees artikel

Herinrichtingsplannen stuiten op onwil bewoners
lees artikel

Eten voor 55-plussers in Buurtcentrum De Leeuw
lees artikel

De Votulastkrant online!
lees artikel

Frisse lucht in Votulast
lees artikel

Het roer om!
lees artikel

Van Humboldtstraat
lees artikel

Denise Cremers
lees artikel

EXCURSIE Natuur in Votulast
lees artikel