Votulastkrant logo

25 jaar mirakeltjes in de Merelstraat

De afgelopen jaren zagen ze de wijk veranderen, maar bleef hun werkplezier onverminderd groot. Fysiotherapeuten Wobbe Wolters, Babs Carton en Monique van Giezen vieren dit jaar een feestje. Hun praktijk op de Merelstraat bestaat 25 jaar. De praktijk valt niet zo op in het straatbeeld. "De komst van de winkels hier tegenover heeft de levendigheid vergroot," vertelt Monique. "Maar er zijn altijd mensen die hier al jaren boodschappen doen en onze praktijk nooit opgemerkt hebben."

VOTULAST VROEGER
Het was Wobbe die vijfentwintig jaar geleden de praktijk op de Merelstraat opende. Votulast was toen in minder goede staat dan nu. Veel slechte woningen maakten de buurt niet erg aantrekkelijk als vestigingsplaats. Toch durfde Wobbe het aan en patiënten wisten zijn praktijk al snel te vinden. Een jaar later nam ook Babs haar intrek in de praktijk en enkele jaren later sloot ook Monique zich aan. Omdat er twee behandelkamers zijn, hebben ze verschillende werkdagen en zijn ze er nooit alle drie tegelijkertijd.DIRECT RESULTAAT
In de praktijk worden meer disciplines beoefend dan alleen de 'klassieke' fysiotherapie. Wobbe: "Wij werken als enige drie gecertificeerde Mulligan-concept-therapeuten in Utrecht. Dit concept is een vorm van manuele therapie met aangepaste grepen. Het is een pijnvrije werkwijze waarin de patient zelf actief meebeweegt en waarbij er vaak direct resultaat is. Patiënten spreken van kleine mirakeltjes, zo blij verrast zijn ze dat hun klachten zo snel oplosbaar blijken."

DE TRAP IN PLAATS VAN DE LIFT
Monique: "Naast deze Mulligan-methode hebben we meer specialisaties. Wobbe en ik zijn ook beiden geschoold in de haptonomie waarbij de beleving van klachten ook wordt meegenomen in de behandeling. Iedere patiënt krijgt bij ons altijd een behandeling op maat. Omdat we van zoveel markten thuis zijn, kunnen we putten uit veel ervaring en werkwijzen."

Babs: "Ook de 'klassieke' fysiotherapeutische behandelwijze waarin we gebruikmaken van oefentherapie en massage, voeren we in deze praktijk uit. Omdat we persoonlijke aandacht voor de patiënt belangrijk vinden, laten we ze niet 'over aan apparaten'. We willen juist leren aan patiënten dat bewegen belangrijk is en dat dit niet alleen in sporten zit, maar juist ook in de trap nemen in plaats van de lift en dergelijke kleine gedragsveranderingen in hun dagelijkse leven."

ECHTE WIJKPRAKTIJK
Wobbe: "Door onze specialisaties trekken we patiënten uit heel Utrecht en omgeving, maar we zijn juist ook echt een wijk-praktijk. Een van de leuke dingen aan Votulast is dat de wijk zo divers is. Alhoewel de laatste jaren veel oud-bewoners wegtrekken en hun huizen worden overgenomen door jonge gezinnen. En er zijn in de wijk maar weinig woonvoorzieningen voor ouderen, die mis ik hier wel." Babs: "Ik heb patiënten die al jarenlang bij mij komen voor hun behandeling. Het is heel bijzonder om te merken dat ik zoveel mensen ken in een wijk waar ik zelf niet woon. Als ik hier op straat loop, blijf ik mensen groeten." GM

Reageer

Met onderstaand formulier kunt u reageren op dit artikel. Alle velden zijn verplicht. Uw e-mailadres verschijnt niet op de site. Na het versturen van uw reactie ontvangt u een e-mail met daarin een link. U moet op die link klikken om de reactie op de site te laten verschijnen.

Reactie
Uw naam
Dit veld niet invullen!
Uw email
uw e-mailadres verschijnt niet op de site
 

Zoeken in votulastkrant.nl

Ook in deze krant

2015 no. 4, Juni

De molen gaat weer draaien
lees artikel

Schilderen in Lauwerecht
lees artikel

Amanda zet de bloemetjes buiten
lees artikel

Noordse Park
lees artikel

Kunst in klaslokalen
lees artikel

Opgroeien rond de gasfabriek
lees artikel

25 jaar mirakeltjes in de Merelstraat
lees artikel

Het scheepstimmerwerfje aan de Gruttersdijk
lees artikel